Yandex Metrica
SON DAKİKA
AB, Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketi için harekete geçti!

AB, Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketi için harekete geçti!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'ya yönelik hazırlanan 11'inci paketin yaptırımların delinmesi veya çevresinden dolaşılmasını önleyecek yeni unsurlar içereceğini ifade etti.

Dünya

23.01.2024, 20:37

Von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Brüksel'de gerçekleştirilen AB Liderler Zirvesi'nin ilk gün oturumları bitiminde basın toplantısı yaptı. Yaptırımların delinmesi ve mevcut yaptırımlardaki boşlukların giderek ciddileşen bir durum halini aldığını ifade eden  von der Leyen, "Yaptırım uyguladığımızda karşı taraf yaptırımlardan kaçınmak ve yaptırımların altını oymak için her yolu deniyor." dedi. 

İsrail'i kızdıracak gelişme: Belçika, İsrail aleyhindeki soykırım davasına müdahil olacak Haberi Görüntüle

"G7 ÜLKELERİYLE DE ÇALIŞIYORUZ"

Von der Leyen, Rusya'ya karşı en son kabul edilen 10'uncu pakette mevcut yaptırımların uygulanmasını güçlendiren, boşlukları gideren ve delinmesini önleyen çeşitli unsurlar yer aldığını söyledi. AB'nin yaptırımlar konusunda bir temsilci atadığını ve bu kişinin yaptırımların ihlal edildiğinin gözlemlendiği ülkelerle görüştüğünü anlatan von der Leyen, yaptırımların ihlalinin önlenmesi konusunda uyum sağlamak ve bilgi paylaşmak için G7 ülkeleri ile de yoğun biçimde çalıştıklarını ifade etti. 

Rusya’da başkanlık seçimini Putin kazandı: Zafer konuşmasında 3. Dünya Savaşı... Haberi Görüntüle

"KÜRESEL REKABET ÇOK KUVVETLİ BİR HAL ALDI"

Von der Leyen, AB'nin 10'uncu yaptırım paketinde, söz konusu tedbirleri ihlal eden üçüncü ülkelerdeki şahıslar, şirketler veya kuruluşların listelenmesi imkanını getirdiklerini hatırlattı.  Yaptırımların ihlaline yönelik çeşitli önlemler aldıklarına işaret eden von der Leyen, "Bu önlemler kesinlikle yeterli değil. Bu nedenle 11'inci yaptırım paketi esas olarak yaptırımların çevresinden dolaşılmasının nasıl önleneceği sorunuyla ilgilenecek."dedi. Von der Leyen, toplantıda önemli başlığın ekonomi ve sanayinin rekabetçiliği olduğuna dikkati çekerek, küresel rekabetin çok kuvvetli bir hal aldığını söyledi.

İsrail son rakamları duyurdu! Gazze'de 587 Siyonist asker öldürüldü Haberi Görüntüle

YEŞİL MUTABAKAT SANAYİ PLANI HAZIRLANIYOR 

"AB'nin kendi temiz teknoloji endüstrisini geliştirmesi için halen yapması gerekenler var." diyen von der Leyen, bu konuda Yeşil Mutabakat Sanayi Planı hazırladıklarını hatırlattı. Von der Leyen, iki hafta önce net sıfır sanayi ve kritik ham maddeler yasa tekliflerini hazırladıklarını anımsatarak, Avrupa Parlamentosu (AP) ve üye ülkelerin bu yasaların yürürlüğe girmesi için hızlı hareket etmesi gerektiğini belirtti. AB pazarındaki mevcut engellerden hızla kurtulmalarının önemini vurgulayan von der Leyen, sermaye piyasaları birliğini derinleştirmeleri ve bankacılık birliğini de tamamlamaları gerektiğini anlattı. Von der Leyen, "Altyapı ve son teknoloji projelere büyük kamu yatırımlarına ihtiyacımız var. Bunun için de sürdürülebilir kamu finansmanı gerekiyor." dedi. 

Elon Musk'ın diline düştüler! Facebook ve İnstagram çökünce ünlü milyarderin... Haberi Görüntüle

AR-GE HARCAMALARI ARTMALI

AB ülkelerinin AR-GE harcamalarının artırılmasının önemini vurgulaya von der Leyen, başarının anahtarının inovasyon olduğunu, AB'nin 20 yıl önce AR-GE'ye GSYH'nin yüzde 3'ünü yatırma hedefi belirlemesine rağmen bu oranın yüzde 2,3 seviyesinde kaldığını, rakiplerin ise çok daha yüksek harcama yaptığını belirtti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading