Yandex Metrica

AB, Rusya'ya inanmadı ateşkes kararını 'sahte ve ikiyüzlü' buldu

AB, Rusya'ya inanmadı ateşkes kararını 'sahte ve ikiyüzlü' buldu

Kremlin, Rusya'nın Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihleri arasında ateşkes ilan edeceğini duyurdu. Avrupa Birliği, Rusya'nın Ukrayna'daki geçici ateşkes ilan etmesini "sahte ve ikiyüzlü" olarak değerlendirdi.

Dünya

23.01.2024, 20:16

24 Şubat tarihinde başlayan ve aylardır devam eden Rusya-Ukrayna savaşında flaş bir gelişme yaşandı. Kremlin, Rusya'nın Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihleri arasında ateşkes ilan edeceğini duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise Putin'in ateşkes ilanını, Donbas'ta Ukrayna ordusunun ilerleyişini engellemek için yapılan bir hamle olarak yorumladı. ABD ise olaya temkinli yaklaşırken AB, Rusya'nın bu kararını 'sahte ve ikiyüzlü' buldu.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus ordusuna ateşkes talimatıyla ilgili sosyal medyada açıklama yaptı.

Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Haberi Görüntüle

TEK SEÇENEK RUSLARIN UKRAYNA'DAN ÇEKİLMESİ

Kremlin'i saldırgan, Ukrayna halkını kurban olarak değerlendiren Michel, barış ve güvenliği yeniden tesis etmek için geçerli tek seçeneğin Rus askerlerinin Ukrayna'dan çekilmesi olacağını belirtti.

Pasifik Okyanusu'nda ölümcül kaza: Orduya ait iki helikopter düştü Pasifik Okyanusu'nda ölümcül kaza: Orduya ait iki helikopter düştü Haberi Görüntüle

''SAHTE VE İKİYÜZLÜ''

Michel, "Tek taraflı ateşkes ilanı, yasa dışı ve çirkin ilhaklar, bunlara eşlik eden referandumlar kadar sahte ve ikiyüzlüdür." ifadesini kullandı.

Gökyüzü ikiye bölündü! Gecenin karalığını göktaşı bozdu: İşte o muhteşem an! Gökyüzü ikiye bölündü! Gecenin karalığını göktaşı bozdu: İşte o muhteşem... Haberi Görüntüle

36 SAATLİĞİNE ATEŞKES 

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ortodoksların Noel bayramı dolayısıyla Rusya Savunma Bakanlığına Ukrayna'da 6 Ocak saat 12.00'den itibaren 36 saatliğine ateşkes uygulanması talimatı vermişti.


Loading