Yandex Metrica

Sitede Ara

AB, Rusya'ya ekonomik yaptırımlarını uzattı

AB, Rusya'ya ekonomik yaptırımlarını uzattı

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna'yı istikrarsızlaştırdığı nedeniyle 2014 yılından beri Rusya'ya yönelik uyguladığı ekonomik yaptırımları uzatma kararı aldı.

Dünya

23.01.2024, 17:38

Avrupa Birliği (AB), Rusya2ya yönelik 2014’ten beri sürdürdüğü ekonomik yaptırımları uzatma kararı aldı.

AB Konseyi tarafından bugün yapılan açıklamada, yaptırımları uzatma kararının 31 Ocak 2022'ye kadar uzatmayı kararlaştırdığı bildirildi.

Açıklamada, uzatma kararının 24-25 Haziran'daki AB Liderler Zirvesi'nde Minsk anlaşmalarının uygulanmasına yönelik son değerlendirme neticesinde alındığı belirtildi.

Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a yeni görev Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a... Haberi Görüntüle

RUSYA, UKRAYNAYI İSTİKRARSIZLAŞTIRIYOR

AB, Rusya’ya yönelik 2014 yılında başlattığı yaptırımları, Rusya’nın Ukrayna’yı istikrarsızlaştırdığı gerekçesiyle uygulamaya başlamıştı.

Rusya, 18 Mart 2014'te Kırım Özerk Cumhuriyeti'ni ve Sivastopol şehrini yasa dışı şekilde ilhak etmişti. Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesi ve Ukrayna'nın doğusunda çıkan olaylardan sonra AB, ABD ve bazı ülkeler, Rusya’ya ekonomik yaptırımlar uygulamaya başlamıştı. AB, Rusya'ya ekonomik yaptırım kararını ilk olarak 2014 yılında almıştı.

Uzatılan ekonomik yaptırımlar uyarınca AB üyesi ülkeler, Rusya'ya silah satışı yapmıyor. Yaptırımlarla, Rusya'nın petrol ve gaz sektörlerinde kullanılan bazı hassas teknolojileri, AB ülkelerinden alması kısıtlanıyor. Ayrıca Rus kamu bankaları Avrupa'da finans sektöründen dışlanıyor.

Yaptırımlar, her 6 ayda bir uzatılıyor. Mevcut yaptırımların süresi 31 Temmuz 2021'de son buluyordu.

AB'nin ekonomik yaptırımlar dışında Rusya'ya yönelik diplomatik tedbirler ile kişileri hedef alan seyahat yasağı ve varlıkların dondurulması gibi bireysel yaptırımları da bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading