Yandex Metrica
SON DAKİKA
AB Rusya'nın sabrını sınıyor! Dondurulan döviz rezervlerinin bakın nasıl kullanılmasını istediler

AB Rusya'nın sabrını sınıyor! Dondurulan döviz rezervlerinin bakın nasıl kullanılmasını istediler

Avrupa Birliği'nden Rusya'nın dondurulan döviz hesapları için ilginç bir öneri sunuldu. Teklifin kabul edilmesi halinde Rusya'ya ait olan varlıklar Ukrayna'nın yeniden inşasında kullanılacak.

Dünya

23.01.2024, 22:08

Avrupa Birliği (AB), aldığı kararlarla Rusya'nın sabrını sınamaya devam ediyor. Rusya'nın Avrupa'da dondurulan döviz hesaplarına ilişkin bir açıklama yapan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ilginç bir öneri sundu.

Borrell, Ukrayna'nın savaş sonrası yeniden inşasının yüzlerce milyar avroyu bulabileceğine işaret ederek, AB ülkelerinin Rusya'nın dondurulmuş döviz rezervlerine el konulmasını ve bunun Ukrayna'nın yeniden inşasında kullanılmasını değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

İsrail İstihbarat eski başkanından itiraf: Filistinli olsaydım savaşırdım Haberi Görüntüle

"RUSYA'NIN SAVAŞ TAZMİNATI ÖDEMESİNİN BİR YÖNTEMİ"

Benzer bir uygulamayı ABD'nin, Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından gerçekleştirdiğini hatırlatan Borrell, bunun Rusya Merkez Bankası rezervlerine de yapılabileceğini belirtti.

Borrell, döviz rezervlerinin Ukrayna'da kullanılmasının Rusya'nın Ukrayna'ya savaş tazminatı ödemesinin bir yöntemi olabileceğine dikkati çekti.

Prenses Kate ortadan kaybolmuştu! Fotoğraftaki Kate mi, yoksa dublör mü?... Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN 300 MİLYAR DOLARLIK REZERV BULUNUYOR

Uygulanan yaptırımlar nedeniyle Rusya Merkez Bankası'nın ülke dışındaki yaklaşık 300 milyar dolarlık altın ve döviz rezervi dondurulmuş durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading