Yandex Metrica

AB'nin Türkiye'deki Suriyelileri desteklemek için ayırdığı bütçe miktarı açıklandı

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'nin Türkiye'deki Suriyelileri desteklemek için ayrılan bütçe miktarını açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 17:36

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, AB'nin Türkiye'deki Suriyelileri desteklemek için 2024'e kadar 3 milyar avro bütçe ayıracağını bildirdi.

2024 YILINA KADAR DEVAM EDECEK

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'nin Türkiye'nin kucak açtığı Suriyelilerin desteklenmesi amacıyla 2024 yılına kadar 3 milyar avroluk bütçe ayıracağını bildirdi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel'de düzenlenen AB Liderler Zirvesi'nin ardından AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB dönem başkanı Portekiz'in Başbakanı Antonio Costa ile ortak basın toplantısı düzenledi.

YÜKÜN BÜYÜK KISMI BÖLGENİN ÜZERİNDE

AB Zirvesi'nde Türkiye-AB ilişkilerinin ve bu kapsamda Suriyelilerin mevcut durumunun görüşüldüğünü belirten von der Leyen, "Milyonlarca Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye'yi ve Ürdün ile Lübnan gibi bölgedeki diğer ortakları desteklemeye devam edeceğimizi açıkça söylemiştik." dedi.

Yükün büyük bir kısmının bölgenin üzerinde olduğunu, sığınmacıları korumak ve ev sahiplerini desteklemenin Avrupa'nın ortak çıkarına olduğunu söyleyen von der Leyen, geçmişte destek verdiklerini, gelecekte bunun devam edeceklerini vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'deki mültecileri desteklemek için 2024'e kadar ilave olarak 3 milyar avro ayırmayı planlıyoruz. Bu para tamamen AB bütçesinden gelecek ve mültecilerin sosyo ekonomik desteklenmesinde kullanılacak. Artık sadece acil yardım kalemleri olmayacak. Çünkü Suriyeliler yıllardır bu bölgede yaşıyor ve gelecek yıllar için bir perspektife ihtiyaçları var. Ek olarak Türkiye'yi doğu sınırında göç yönetimi konusunda destekleyeceğiz. Aynı zamanda AB Komisyonu, Ürdün ve Lübnan'daki Suriyeliler için 2024'e kadar 2,2 milyar avro sağlayacak. AB üyelerini daha fazla finansman sağlamaya davet ettik."

AB liderlerinin bu paketi desteklediği bilgisini veren von der Leyen, AB Komisyonu'nun şimdi resmi yasal teklifi hazırlayacağını aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading