Yandex Metrica
SON DAKİKA
AB'nin 2040 hedefi: Sigarasız nesil

AB'nin 2040 hedefi: Sigarasız nesil

AB sigara tüketimini azaltmanın yollarını arıyor. Bu kapsamda hedef 2040 yılında 'tütünsüz nesil' oluşturmak.

Dünya

23.01.2024, 18:26

Sİgara tüketimi küresel seviyede artıyor. Avrupa Komisyonu sigara ile mücadele için kolları sıvadı. Hedef 2040 yılına kadar 'tütünsüz nesil'e ulaşmak. Bu nedenle tütün düzenlemeleri konusunda daha katı önlemler alınması talep ediliyor. 

Prenses Kate Middleton ortaya çıktı! İngiliz Kraliyet Ailesi ne açıklayacak?... Haberi Görüntüle

SİGARA KULLANIMI ARTIYOR, KONTROL YETERSİZ

Lancet tıp dergisinde 204 ülkeden toplanan verilerin yer aldığı tütün kullanımı üzerine yapılmış bir araştırma yayınlamıştı. 27 Mayıs'ta yayınlanan araştırmanın bulgularına göre 1990'dan bu yana sigara kullanımındaki yaygınlık önemli ölçüde azalmış olsa da gerçekleşen nüfus artışı ile dünya çapında toplam içilen sigara sayısında büyük bir artış kaydedildi.

Lancet araştırmasını hazırlayan Emmanuela Gakidou, "Dünyanın birçok ülkesinde tütün kontrolü ne yazık ki yetersiz" ifadesini kullanmıştı. 

AB'nin 2040 hedefi Tütünsüz bir nesil

ABD adresi gösterdi: Türkiye olmadan Gazze'de çözüm zor Haberi Görüntüle

HEDEF 2040

AB tütün düzenlemeleri konusunda hali hazırda dünyadaki en sıkı düzenlemelere sahip yerlerden biri. AB'nin 2040 yılına kadar 'tütünsüz bir nesile' sahip olma hedefi var. 

AB Sağlık Komiseri Stella Kyriakides Dünya Sigarasız Günü'nde yaptığı konuşmada  "2040 yılına kadar insanların yüzde 5'inden daha azının tütün kullandığı Avrupa'da hedefimiz dumansız bir nesil yaratmak. Tütünle ilgili AB mevzuatının AB'deki sigara içme oranları üzerinde olumlu bir etkisi oldu, ancak amaca ulaşmak için hedeflerimizi daha yüksek tutmalıyız. Tütün Ürünleri Direktifinin yakında gözden geçirilmesi bu çalışmanın önemli bir parçası olacak" ifadelerini kullandı.

AB'nin 2040 hedefi Tütünsüz bir nesil

AB'DE TÜTÜN KULLANIMI NE KADAR?

AB vatandaşlarının yaklaşık yüzde 25'i şu anda tütün kullanıyor.  Karadağ, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, Slovenya ve Yunanistan'da kişi başına 2 bin 350 adet sigara tüketiliyor. 

2040 hedefi ise yüzde 20'lik bir düşüş anlamına geliyor. 

Dünya Rusya'nın 15 yaşındaki kahramanını konuşuyor! Müslüman gence cesaret ödülü Haberi Görüntüle

TÜRKİYE DÜNYADA İLK 10'DA

2019 yılında dünya genelinde en çok tütün tüketen 10 ülke arasında Türkiye de var. Bu 10 ülke aynı zamanda tüm küresel tütün kullanımının üçte ikisini gerçekleştiriyor. O 10 ülke sırasıyla şunlar: Çin, Hindistan, Endonezya, ABD, Rusya, Bangladeş, Japonya, Turkiye, Vietnam ve Filipinler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading