Yandex Metrica
SON DAKİKA
AB Kosova'yı cezalandırıyor! Vize muafiyeti kararı gündemden kalktı

AB Kosova'yı cezalandırıyor! Vize muafiyeti kararı gündemden kalktı

Kosova-Sırbistan arasında araç plakası ve kimlik kartı krizi devam ediyor. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in geçtiğimiz günlerde Kosova'ya yönelik suçlamalarının ardından AB, Kosova'yı cezalandırdı.

Dünya

16.03.2024, 22:54

AB Kosova-Sırbistan geriliminin ardından Kosova'yı cezalandırıyor. Avrupa Birliği dönem başkanı Çekya, Kosova'ya vize muafiyeti verilmesine ilişkin kararın kaldırıldığını duyurdu.

Tren kazasında kopan bacağı yedi! Amerikalı evsiz adamdan akıl almaz... Haberi Görüntüle

AB İLK KEZ DİYALOG SÜRECİNDEN ETKİLENDİ

Balkan News'in haberine göre AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrel, plaka konusunda Sırbistan ile anlaşmayı kabul etmediği için Kosova'yı suçladığı için bu kararın alındı. Dolayısıyla AB ilk kez diyalog sürecinden etkilenerek  karar verdiği belirtiliyor.

Danimarka'da askere gidecek erkek kalmadı! Kadınlara zorunlu askerlik getiriliyor! Haberi Görüntüle

KOSOVALILAR VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLECEKTİ

Avrupa Birliği Daimi Temsilciler Komitesi'nin bugünkü oturumunda Kosovalıların Ocak 2024'ten iibaren vizesiz seyahat etmesini sağlayacak kararın alınması bekleniyordu. 

Soykırım ortağı ABD'den Gazze'de yürüyen sivilleri bombalayan İsrail'e çağrı: Sorumluları... Haberi Görüntüle

KRİZ HAD SAFHADA

Kosova ile Sırbistan arasıdaki kimlik kartı ve araç plakaları dolayısıyla başlayan ve Balkanlarda yeni bir savaşın habercisi olarak görülen kriz geçtiğimiz günlerde had safhaya ulaşmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sisi görüşmesi sonrası Yunan basınından olay iddia! Mısır,... Haberi Görüntüle

ÜÇLÜ GÖRÜŞMEDEN SONUÇ ÇIKMADI

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuci, Kosova Başbakanı Albin Kurti ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrel bir araa  gelmiş fakat görüşmenin sonucunda bir anlaşmaya varılamamıştı. 

Hollanda'dan Gazze için ses getirecek eylem: Ölen çocuklar için 14... Haberi Görüntüle

BORRELL'DEN KOSOVA'YA UYARI

Pazartesi günü yapılan görüşmenin ardından Borrell Kosova'nın uluslararası yasal yükümlülüklerine uymadığını söylemiş ve şu şekilde konuşmuştu:

Sorunun temeli araç plakalarından çok öte. İki tarafa da açıkça ifade ettim. Böyle devam edemeyiz. Bu krizler kısır döngüsü bitmeli.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading