Yandex Metrica
SON DAKİKA
AB Komisyonu Başkanı hakkında flaş dava: Görevden alınması isteniyor!

AB Komisyonu Başkanı hakkında flaş dava: Görevden alınması isteniyor!

Belçika'da bir lobici Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen hakkında görevden alma ve 100 bin avroluk tazminat talebiyle dava açtı.

Dünya

23.01.2024, 21:01

Belçika yerel basınına göre, lobi faaliyetleri yürüten, AB kurumlarına akredite Frederic Baldan isimli bir Belçika vatandaşı, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in, Kovid-19 aşı temini sırasında Pfizer Üst Yöneticisi (CEO) Albert Bourla ile iletişiminde şeffaf olmaması ve böylece kendisinin AB kurumlarına duyduğu güveni sarsması nedeniyle AB'nin üst mahkemesine başvurdu.

Rus istihbaratı açıkladı: Kanlı saldırının arkasında 3 ülke var Haberi Görüntüle

GÖREVDEN ALINMASINI İSTİYOR

Davacı Frederic Baldan, von der Leyen'in görevden alınmasını ve ayrıca kendisine 100 bin avroluk tazminat ödemesini istiyor.

PKK yandaşları Belçika'da terör estirdi: Brüksel'de Türk vatandaşlarına saldırı Haberi Görüntüle

DAHA ÇNCE DE DAVA AÇILDI

Aynı kişi, 5 Nisan'da da von der Leyen hakkında, Pfizer CEO'su Bourla ile iletişim kayıtlarının incelenmesi amacıyla Belçika mahkemesinde dava açmıştı. "Görevi ve unvanı kötüye kullanmak", "kamuya ait belgeleri yok etmek", "yasa dışı menfaat elde etmek", "yolsuzluk" gibi iddiaların takibiyle devam eden bu süreç, von der Leyen'in dokunulmazlığının kaldırılmasına kadar gidebilecek nitelik taşıyor.

Hindistan'ın başı Bayraktar TB2 filosuyla dertte! Tehditler birbiri ardına geldi Haberi Görüntüle

AŞI TEMİNİ PFIZER-BIONTECH'TEN 

AB Komisyonu, Kovid-19 salgınıyla mücadelede bazı ilaç ve aşı üreticilerinden yüksek miktarlarda aşı temin etmiş, en yüklü sözleşmesini Pfizer-BioNTech ile yapmıştı.

Bu teminin görüşmeleri sırasında von der Leyen ile Bourla arasındaki telefon mesajlaşmaları gündeme gelmiş, mesajların içeriğini açıklaması için AB yönetimine çağrılar yapılmış, ancak AB yönetimi, bu mesajlaşmaları kamuoyuyla paylaşmamıştı.

ABD'nin Philadelphia kentinde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

VON DER LEYEN KÖTÜ YÖNETİMLE ELEŞTİRİLMİŞTİ

AB Komisyonu yetkilileri, Komisyon Başkanı ve üyelerinin telefon mesajlaşmalarının saklanmasını gerektiren bir kural bulunmadığını, bunun yerine yalnızca belgelerin saklanmasının gerektiğini belirtiyor.

AB Ombudsmanı, geçen senenin başında von der Leyen'in, Bourla ile mesajlaşmasını açıklamadığı için AB Komisyonunun "kötü yönetim" sergilediğini bildirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading