Yandex Metrica
SON DAKİKA
AB, İngiltere'yi suçladı ABD ise baskı yapıyor

AB, İngiltere'yi suçladı ABD ise baskı yapıyor

G7 Zirvesine neredeyse saatler kala AB ve ABD'nin gündemi İngiltere. AB tarafından suçlamalar gelirken, ABD ise Biden'la çözüm resmi çizmeye çalışıyor

Dünya

23.01.2024, 17:32

İngiltere'de Cornwall'da gerçekleşecek olan G7 zirvesine çok kısa bir süre kala çeşitli gelişmeler gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak AB'den Birleşik Kırallık için yeni eleştiriler söz konusu.

The Gurardian'ın haberine göre AB, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Kuzey İrlanda'ya yönelik Brexit sonrası düzenlemeleri tam manasıyla uygulayıp, "hukukun üstünlüğüne" saygı duyması gerektiği görüşünde.

BRÜKSEL RAHATSIZLIK DUYUYOR

Yine aynı haberde, İngiltere Başbakanı Johnson'ın imzaladığı geri çekilme anlaşması uyarınca, Kuzey İrlanda fiilen tek pazarda kalıyor.  AB, Johnson hükümetini, Büyük Britanya'dan Kuzey İrlanda'ya giren mallar üzerindeki bir dizi kontrol ve sınır kontrollerinde tek taraflı olarak ve ödeme yapmaksızın süreleri uzatarak uluslararası hukuku çiğnemekle suçluyor. 

AB VE ABD, BİRLEŞİK KRALLIĞA BREXIT KONUSUNDA BASKI MI YAPIYOR?

AB'nin İngiltere'ye yönelik bu söylemleri ve ABD basınının G7 zirvesinin arifesinde buna dair haberlere genişçe yer verip, Joe Biden'ın göreve geldiğinden beri ilk kez yüz yüze geleceği Johnson'la yapacağı görüşme sayesinde anlaşmazlıkların ortadan kalkacağı şeklinde haberler yapması, akıllara çeşitli soruları da beraberinde getiriyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading