Yandex Metrica

AB'den Sırbistan'a Rusya uyarısı: Müzakereler devam edemez

AB'den Sırbistan'a Rusya uyarısı: Müzakereler devam edemez

Sosyal Demokratlar Rusya'ya yaptırım uygulamaması halinde müzakerelere devam edilemeyeceğini belirterek Sırbistan'ı uyardı. Sırbistan, Rusya'ya destek vererek AB hedeflerinden uzaklaşmakla suçlanıyor.

Dünya

23.01.2024, 22:13

Avrupa Parlamentosu’ndaki en kalabalık ikinci grubu oluşturan Sosyal Demokratlar, Sırbistan’ın Rusya’ya yaptırım uygulamaması halinde müzakerelere devam edilemeyeceğini açıkladı. Grup, Twitter üzerinden yayınladığı açıklamada Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakovic ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un New York’ta imzaladıkları anlaşmaya tepki gösterdi.

Sırbistan, Avrupa Birliği’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara dahil olmazsa AB ile müzakerelere devam  edemez. Bunu parlamentonun bir sonraki genişleme raporunda da ifade edeceğiz.

İsrail'de Savaş Kabinesi İran konusunda karara varamadı! Herzog'tan 'barış' vurgulu İran açıklaması İsrail'de Savaş Kabinesi İran konusunda karara varamadı! Herzog'tan 'barış' vurgulu... Haberi Görüntüle

'SIRBİSTAN RUSYA İLE İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİREMEZ'

Balkan News'in haberine göre Avrupa Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, anlaşmanın endişeye neden olduğunu belirtti ve Sırbistan'ın AB’ye üyelik müzakereleri yürütürken Rusya ile ilişkilerini güçlendirmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi. 

“Sırbistan, Rusya ile ilişkilerini güçlendiremez çünkü bu ülke, Ukrayna’daki suç, saldırı ve çatışmaların sayısını artırıyor.

AB'nin tepki gösterdiği anlaşma Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakovic ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından 23 Eylül’de New York’ta imzalanmıştı. Rusya ve Sırbistan dışişleri bakanlıklarının istişaresiyle ilgili olduğu açıklanan anlaşmaya ABD de tepki göstermiş ve Sırbistan'dan anlaşmanın içeriği ile ilgili açıklama talep etmişti. 

Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakovic ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 23 Eylül, New York


'HİÇBİR ÜLKE RUSYA İLE İŞBİRLİĞİNİ GENİŞLETMEMELİ'

ABD'nin Sırbistan Büyükelçisi Christopher R. Hill, "Rusya ile daha fazla uyum, yanlış yönde ve Sırbistan'ın belirtilen Avrupa hedeflerine aykırı bir adımdır" demişti. Hill, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, "ABD, Ukrayna'ya karşı saldırganlık savaşını sürdürürken hiçbir ülkenin Rusya ile işbirliğini genişletmemesi gerektiğine inanıyor" demişti.

"Rusya ile imzalanan bu anlaşmanın haberi şaşırtıcıydı ve New York'ta Sırp yetkililerle yapılan diğer yapıcı toplantılarla taban tabana zıtlık gösteriyor."

ABD'nin Sırbistan Büyükelçisi Christopher R. Hill

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmaması krize neden oldu Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmaması krize... Haberi Görüntüle

'1999'DAN BERİ SIRBİSTAN'A YÖNELİK EN BÜYÜK BASKI UYGULANIYOR'

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic, ülkenin 1999'dan bu yana en şiddetli baskıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Brnabic, Rusya ile yapılan anlaşmanın hiçbir şekilde askeri iş birliği öngörmediğini belirtti.

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic

istihbarat raporu basına sızdı! Saat verildi: İran'ın misilleme saldırısı an meselesi! istihbarat raporu basına sızdı! Saat verildi: İran'ın misilleme saldırısı an... Haberi Görüntüle

'SIRBİSTAN AB HEDEFLERİNDEN UZAKLAŞIYOR'

El Cezire'nin haberinde ise Sırp popülist lider Aleksandar Vucic'in 10 yıllık yönetimi altındaki Sırbistan'ın AB hedeflerinden istikrarlı bir şekilde uzaklaştığı ve Rusya ile yakın siyasi ilişkiler kurduğu ifade edildi.

Sırbistan, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklediğini söylemekle birlkte Slav müttefiki Rusya'ya karşı Batı yaptırımlarına katılmayı defalarca reddetmişti. Dış politikaları AB ile uyumlu hale getirmek bloğa katılmanın ana koşullarından biri olmasına rağmen Sırbistan'ın AB'nin çağrılarına karşı çıktığı belirtiliyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading