Yandex Metrica
SON DAKİKA
AB'den Putin'i kızdıracak hamle: 8. yaptırım paketini devreye soktular

AB'den Putin'i kızdıracak hamle: 8. yaptırım paketini devreye soktular

Rusya’nın Ukrayna topraklarındaki Luhansk, Donetsk, Herson ve Zaporijya'da düzenlediği sözde referandumların ve ilan edilen kısmi seferberliğin ardından AB, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar için harekete geçti. Rusya'ya yönelik ticaret kısıtlaması ve Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasını da içeren 8. yaptırım paketini hazırladığı duyuruLdu.

Dünya

04.02.2024, 20:58

Rusya’nın Ukrayna topraklarındaki Luhansk, Donetsk, Herson ve Zaporijya'da düzenlediği sözde referandumların ve ilan edilen kısmi seferberliğin ardından AB, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar için harekete geçti. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, düzenledikleri ortak basın toplantısında Rusya’ya yönelik hazırlanan 8’inci yaptırım paketinin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Von der Leyen yaptığı açıklamada, ''Rusya tarafından zorla Ukrayna'dan alınan topraklarda düzenlenen referandumlar tamamen ihlaldir. Bunları kabul etmiyoruz. Kremlin'in bu yeni tırmandırma adımlarını yeni güçlü yaptırımlarla cevap vermek istiyoruz. Burada kişi ve kurumları içeren ve Sayın Borrell tarafından açıklanacak gruplara ait listeler genişletilecektir'' dedi.

Belçika'dan Gazze açıklaması: Filistin devletinin tanınması yarın hükümetin gündeminde olacak Haberi Görüntüle

ABD'den Gazze'ye kurulacak geçici liman için skandal karar! 'Güvenliğinde İsrail... Haberi Görüntüle

RUSYA’NIN 7 MİLYAR EUROLUK GELİRİNE DARBE 

Söz konusu yaptırımlar ile Rusya’nın daha fazla izole edilmesinin amaçlandığı aktaran von der Leyen, “Özellikle ikinci grup yaptırımlarla Rusya'yı daha fazla izole edip, ekonomik olarak daha fazla yaptırım uygulamak istiyoruz” ifadelerini kullanarak, AB-Rusya arasındaki ithalat ve ihracata yönelik yeni kısıtlamalar ile Rusya’nın 7 Milyar euroluk gelirden mahrum bırakılacağını açıkladı.
Von der Leyen, ''Rusya'ya satılan ürünleri kısıtlayarak Kremlin'in savaş makinasını durduracağız. Örneğin yeni yaptırımlar havacılık, elektronik, özel kimyevi ürünleri içerecek. Ayrıca Rusya'nın ekonomik temellerini zayıflatacak kararlar olacak” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Avrupalılaın bilgi ve becerilerinden yararlanmasının da engelleneceğini belirten Von der Leyen, “Rusya'ya Avrupalılar tarafından sunulan bazı hizmetler ve Rus devlet şirketlerinin yönetiminde yer alanlar dahil olmak üzere kısıtlanarak Rusya'nın bizim beceri ve bilgilerimize erişimini engelleyeceğiz'' dedi.

Moskova'yı kana bulayan teröristler hakim karşısına bakın nasıl çıktı? Hepsi... Haberi Görüntüle

RUS PETROLÜNE TAVAN FİYAT UYGULAMASI

Rusya'dan AB'ye deniz yoluyla ham petrol taşınmasının yasaklandığını anımsatan von der Leyen, Rus petrolüne tavan fiyat uygulamak istediklerini bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading