Yandex Metrica

AB'den Fransa seçimlerine skandal müdahale! Seçmene böyle baskı yaptılar

AB'den Fransa seçimlerine skandal müdahale! Seçmene böyle baskı yaptılar

Fransa'da Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi öncesinde, Avrupa Birliği ülkelerinden Fransa iç siyasetine açık bir müdahale geldi. Almanya, İspanya ve Portekiz liderleri bir makale yayınlayarak Fransızlara, "Macron’u seçin" baskısı yaptılar.

Dünya

23.01.2024, 19:10

Fransa pazar günü Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve aşırı sağcı Marine Le Pen arasında bir seçim yapmak üzere sandık başına gidecek. Seçim sonucu Avrupa iin kritik. Avrupalı liderler çıkacak sonucun birliğin kaderini değiştirebileceğine dair güçlü bir inanışa sahip.

Seçime saatler kala Avrupa başkentleri teyakkuzda; Almanya, İspanya ve Portekiz liderlerinden Fransa'daki seçime skandal bir müdahale geldi. 

Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Haberi Görüntüle

SEÇMENE ''MACRON'A OY VERİN'' BASKISI

Aşırı sağcı Le pen'in seçilmemesi için harekete geçen Almanya, İspanya ve Portekiz liderleri daha önce benzeri görüşmemiş bir adım attı; Fransız seçmenlere yönelik açık mektup yazdı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İspanyol mevkidaşı Pedro Sánchez ve Portekiz mevkidaşı António Costa, Fransızlara yönelik ortak çağrılarında  "Macron'u seçin" mesajı verdi. 

Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce mülteci deport edilecek Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce... Haberi Görüntüle

'MACRON' DEMEDEN MACRON'A OY İSTEDİLER

Almanya, İspanya ve Portekiz başbakanları, Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Monde'da yayınladıkları makalede, "bu seçimin çok kritik" olduğu mesajı verdiler.  

Üç lider Macron ve Le Pen'in ismini zikretmese de "Avrupalıların, kendilerinin yanında duran bir Fransa'ya, adalet için ayağa kalkan bir Fransa'ya, Putin gibi antidemokratik liderlerin karşısında duran bir Fransa'ya ihtiyaçları olduğu'' yönündeki vurgularıyla açıkça Macron'a destek istedi. 

'Sübyancı'ya mahkemeden rekor tazminat: Tam 7 milyon 200 bin lira! 'Sübyancı'ya mahkemeden rekor tazminat: Tam 7 milyon 200 bin lira! Haberi Görüntüle

SEÇİMLERE AÇIK MÜDAHALE

Scholz, Sánchez ve Costa'nın yazdığı makalede, "Bu seçim, Fransa'nın gücünün, bağımsız ve güçlenen bir Avrupa Birliği'nde arttığını bilen demokratik bir aday ile özgürlüklerimizi ve demokrasilerimizi hedef alanlarla dayanışma içinde olan, aşırı sağcı bir aday arasındadır" ifadelerini kullandı.

AB liderlerinin Le Monde'daki yazısında yer alan  "Umut ediyoruz ki Fransa Cumuriyeti'nin vatandaşları bunu seçer" sözleri ülkedeki seçime açık bir müdahale niteliğinde. 

Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Haberi Görüntüle

ALMAN ŞANSÖLYE: TERCİHİNİZ AVRUPA İÇİN KRİTİK

Ülkesinde eleştiri oklarının hedefindeki isim Almanya şansölyesi Olaf Scholz, sosyal medya hesabından paylaştığı yazıdaki "Fransız halkının karşı karşıya olduğu tercih hem Fransa hem de Avrupa için kritik. Seçim Fransa'nın güçlü bir AB bünyesinde büyüyeceğine inanan demokratik aday ile özgürlüğümüze ve demokrasimize saldıranlarla saf tutan aşarı sağcı aday arasında" mesajıyla Macron'a destek mesajını pekiştirdi. 

Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma imzalanacak! Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma... Haberi Görüntüle

SANCHEZ: AVRUPALILAR İÇİN KRİTİK SEÇİM

İspanya Başbakanı Sanchez de sosyal medya hesabından makaleye ilişkin El Pais gazetesinde çıkan haberi paylaştı. Sanchez ''Pazar günü Fransa ve tüm Avrupalılar kritik bir seçimle karşı karşıya.'' ifadesini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading