Yandex Metrica
SON DAKİKA
AB'de doğalgaza tavan fiyat uygulaması hazırlığı! İber modeli uygulanacak

AB'de doğalgaza tavan fiyat uygulaması hazırlığı! İber modeli uygulanacak

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, hali hazırda İspanya ve Portekiz'de kullanılan doğalgaza tavan fiyat uygulamasının AB genelinde uygulanabileceğini belirtti.

Dünya

23.01.2024, 19:57

Von der Leyen, Fransa'nın Strazburg kentinde toplanan Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda 20-21 Ekim'deki AB Liderler Zirvesi hakkında konuşma yaptı.

Rusya’da başkanlık seçimini Putin kazandı: Zafer konuşmasında 3. Dünya Savaşı... Haberi Görüntüle

ACİL DURUMLARDA FİYATLAR SINIRLANDIRILACAK

Konuşmasında, enerji fiyatlarındaki artışı sınırlandırma çalışmalarına değinen von der Leyen, bunun için dün Avrupa doğal gaz borsalarında acil durumlarda fiyatları sınırlandıracak bir mekanizma kurmayı önerdiklerini hatırlattı.

Dünya Moskova'daki ölümcül konseri konuşuyor! ABD saldırıyı 2 haftadan önce... Haberi Görüntüle

İBER MODELİ

Von der Leyen, doğal gazın elektrik fiyatlarını da yükselttiğini vurgulayarak "Bu noktada İber (İspanya ve Portekiz) modeli ortaya çıkıyor. Bu model, AB genelinde değerlendirmeyi hak ediyor. Hala cevaplanması gereken sorular var ancak her yolu denemek istiyorum." dedi.

İspanya ve Portekiz, elektrik fiyatlarını düşürmek için üreticilerin doğal gaz fiyatlarını sınırlandırma kararı almış, AB Komisyonu 8 Haziran'da buna onay vermişti.

İspanya ve Portekiz'in fiyat artışlarına karşı aldığı önlem kapsamında elektrik üreticileri için doğal gaza ilk 6 ay için megavatsaat başına 40 avro tavan fiyat getirilmiş, bu fiyatın 6'ncı aydan sonra her ay 5 avro artacağı açıklanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading