Yandex Metrica
SON DAKİKA
71 yıl sonra bir ilk! Türkiye ile İsrail havacılık anlaşması imzalayacak

71 yıl sonra bir ilk! Türkiye ile İsrail havacılık anlaşması imzalayacak

Son dakika gelişmesine göre; İsrailli yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye ile 1951 yılından bu yana ilk kez havacılık anlaşması imzalanacak. Varılan anlaşma ile İsrailli hava yolu şirketleri Türkiye'deki bazı noktalara uçuşlar gerçekleştirecek" ifadelerine yer verildi.

Dünya

23.01.2024, 19:30

Türkiye ile İsrail arasında başlatılan normalleşme sürecinin ilk gündem maddelerinden biri, iki ülke arasında yeni bir sivil havacılık anlaşmasının imzalanması oluşturuyordu. Türkiye ile İsrail arasında sivil havacılık müzakereleri sonrası flaş bir karar alındı.

Son dakika bilgisine göre; İsrailli yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye ile 1951 yılından bu yana ilk kez havacılık anlaşması imzalanacak. Varılan anlaşma ile İsrailli hava yolu şirketleri Türkiye'deki bazı noktalara uçuşlar gerçekleştirecek" ifadelerine yer verildi.

Son dakika... İsrail ordusu duyurdu: 'Husiler ilk kez İsrail topraklarını... Haberi Görüntüle

HAVACILIK ANLAŞMASI BUGÜN İMZALANACAK

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1951'den bu yana ilk kez ilişkileri güçlendirecek ve İsrailli hava yolu şirketlerinin Türkiye'ye uçuşlarının yeniden başlamasını sağlayacak yeni bir ikili havacılık anlaşması bugün imzalanacak.

Gazze'nin kralı: Sinvar! Siyonist medya itiraf etti: O sığınakta bile... Haberi Görüntüle

ANLAŞMA KARARI NE ZAMAN GÜNDEME GELDİ?

Yapılan açıklamada, anlaşma kararının, "İsrail Sivil Havacılık Otoritesi ile Türk kurumları arasındaki görüşmelerin ve Ulaştırma Bakanı Merav Michaeli ile Türk mevkidaşı arasında birkaç ay önce yapılan görüşmenin ardından geldiği" belirtildi.

Netanyahu BMGK kararı üzerinden Gazzelileri tehdit etti: Bu baskıya güvenmeyin,... Haberi Görüntüle

UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLAYACAK

Buna göre, iki ülke arasındaki anlaşmanın bir parçası olarak Türk şirketlerinin İsrail'e uçuşlarının yanı sıra İsrailli şirketlerin Türkiye'deki çeşitli noktalara uçuşları yeniden başlayacak.

İsrail Ulaştırma Bakanı Merav Michaeli’nin sözlerine de yer verilen açıklamada, İsrailli Bakan, "Havacılık ilişkileri İsrail'in ekonomik kalkınması ve İsrail'in bölgesel konumunu korumak için stratejik bir araçtır." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading