Yandex Metrica

6 Ermenistan askeri esir alındı!

6 Ermenistan askeri esir alındı!

Azerbaycan ordusu, sınırda ikmal yollarına mayın döşeyen Ermeni askerlere operasyon düzenledi. 6 Ermenistan askerinin esir alındığı açıklandı.

Dünya

23.01.2024, 17:30

Ermenistan askerleri provokasyonlarına devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusuna bağlı bir keşif ve sabotaj timinin 27 Mayıs saat 03.00 saatlerinde Kelbecer'in Yukarı Ayrım yerleşim yeri istikametinde sınırı geçmeye çalıştığını bildirdi.

MAYIN DÖŞÜYORLARDI, ESİR ALINDILAR

Açıklamada, Azerbaycan ordusunun kullandığı ikmal yoluna mayın döşendiğinin tespit edildiği belirtilirken, düzenlenen operasyonda 6 Ermenistan askerinin kuşatılarak esir alındığı aktarıldı.

Aynı yönde sabah saatlerinde Ermenistan askerlerinin tanklar dahil olmak üzere birkaç araçla bölgede toplandıklarının belirlendiği aktarılan açıklamada, Azerbaycan askerleri tarafından alınan tedbirlerle bu hareketlerin de engellendiği kaydedildi. 

"Acil tedbirler neticesinde, Azerbaycan ordusunun sınırdaki mevzilerine giden ikmal yollarında mayın döşeyen 6 düşman askeri kuşatıldı, etkisiz hale getirildi ve esir alındı." ifadelerine yer verilen açıklamada, bölgede kontrol sağlandığı belirtildi.

"TERÖR VE SABOTAJ EYLEMİ"

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan askerlerinin Azerbaycan topraklarında mayın döşemesini "terör ve sabotaj eylemi" olarak değerlendirdi. Ermenistan askerlerinin döşediği mayınların Azerbaycanlı asker ve sivil hayatları için ciddi tehdit oluşturabileceği vurgulandı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Azerbaycan'ın sınırlarını ihlal etme girişimleri kabul edilemez. Ermenistan, iki ülke sınırındaki gerginliği artırmaya yönelik eylemlerden kaçınmalı ve komşu devletin sınırlarına saygı göstermelidir."

DAHA ÖNCE DE İHLAL ETTİLER

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun 24-26 Mayıs tarihleri arasında Ermenistan'ın Gegharkunik bölgesindeki mevzilerden, Azerbaycan ordusunun Kelbecer ve Gedebey bölgelerindeki mevzilerine ateş açtığı duyurulmuştu. Bakanlık, Ermenistan'ın provokatif amaçlarla Şuşa etrafındaki Azerbaycan mevzilerine de ateş açtığını, Azerbaycan ordusunun karşılık vermediğini belirtmişti.

Kaynak: AA, TRT Haber

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading