50 yıldan fazla süredir yıkanmayan 'Dünyanın en kirli adamı' yıkandıktan sonra öldü
50 yıldan fazla süredir yıkanmayan ve bu sebeple 'dünyanın en kirli adamı' olarak hafızalara kazınan 94 yaşındaki Amou Haji, ilk kez yıkanmasının ardından hastalanarak hayatını kaybetti.

İran'da yaşayan 94 yaşındaki Amou Haji isimli adam 50 yıldır 'hastalanmaktan korktuğu' gerekçesiyle yıkanmıyordu.
Üzerine yapışan pisliklerle yaşamına devam eden Haji, yıkanmaması sebebiyle dünyanın en kirli adamı' lakabını almıştı.
BİRKAÇ DEFA YIKAMAYI DENEDİLER
Haji ile aynı köyde yaşayan bir sakin birkaç yıl öncesinde yaşlı adamı banyo yaptırmak için köyün gençlerinin onu yakaladığını ancak girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.
Aynı zamanda başka bir zamanda yaşlı adamın kendisini yıkamak için akarsuya götürdüklerini fark ettiğinde arabadan atlayarak kaçtığını dile getirdi.
BANYO YAPTIKTAN SONRA KORKTUĞU ŞEKİLDE ÖLDÜ
Hastalanmaktan korkması nedeniyle yıkanmaktan kaçınan yaşlı adama, köylülerin çabasıyla yıllar sonra banyo yaptırıldı. Ancak birkaç ay sonra hastalanan 94 yaşındaki adam hayatını kaybetti.