Yandex Metrica
SON DAKİKA
50 kişiyi aşan toplantılara izin şartı: Bildirim olmazsa suç sayılacak

50 kişiyi aşan toplantılara izin şartı: Bildirim olmazsa suç sayılacak

İtalya'da sağcı hükümet 50'den fazla kişinin katıldığı izinsiz parti ve toplantıları suç sayıyor.

Dünya

23.01.2024, 20:00

İtalya'da Başbakan Giorgia Meloni liderliğindeki aşırı sağcı hükümet, kamu düzeni veya güvenliği için tehlikeli olacağı iddiasıyla 50'den fazla kişinin katıldığı izinsiz parti veya toplantıları suç sayma kararı aldı.

BBC'de yer alan habere göre, söz konusu partileri suç sayacak yasa hamlesi, hafta sonu Modena kentinde bir depoda İtalya'dan ve yurt dışından 1000'den fazla kişinin katıldığı Cadılar Bayramı partisinin ardından geldi.

Parti, gürültü ve bölgedeki trafiği olumsuz etkilediği şikayetleri üzerine yasaklanmıştı.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni

Yasa çerçevesinde 50'den fazla kişiyi kapsayan izinsiz 'tehlikeli partilerin' organizatörleri 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek ve telefonları dinlenebilecek.

Başbakan Meloni, yasanın, insanlara zarar gelmesini önlemeyi amaçladığını ve Avrupa'nın başka yerlerinde de benzer düzenlemelerin olduğunu savundu.

Meloni'nin selefi olan ulusal birlik hükümeti, 2021 yılında 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan büyük bir partinin ardından yasayı değiştirmek için çalışmalara başlamıştı.

Ancak aşırı sağcı yeni hükümet, büyük para cezaları ve ses sistemlerine el konulması da dahil olmak üzere daha sert kararlar aldı.

Nijer'den ABD'yi şoke edecek karar! Askeri anlaşma iptal edildi Haberi Görüntüle

O YÜRÜYÜŞ NEDEN DAHİL DEĞİL?

Hükümete Modena'daki partiyi yasaklarken, eski diktatör Benito Mussolini'nin 2 bin destekçisinin hafta sonu Predappio'da düzenlediği 'faşist yürüyüşü' görmezden geldiği eleştirileri yöneltildi.

İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi, yürüyüşün kamu düzenine zarar vermediğini ve yıllardır devam ettiğini, iki olayın 'tamamen farklı şeyler' olduğunu savundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading