Yandex Metrica
SON DAKİKA
40 yıl sonra bir ilk! New York Times gazetesi çalışanlarından 24 saatlik iş bırakma eylemi

40 yıl sonra bir ilk! New York Times gazetesi çalışanlarından 24 saatlik iş bırakma eylemi

ABD'de 40 bir yıl sonra bir ilk yaşandı. ABD'nin yüksek tirajlı gazetelerinden New York Times çalışanları, sendika ile yönetim arasında süren görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine 24 saatlik greve çıktı.

Dünya

23.01.2024, 20:09

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından New York Times gazetesinin çalışanları, bağlı oldukları sendika NewsGuild ile New York Times yönetimi arasında 20 aydır devam eden görüşmelerin neticesiz kalmasına tepki gösterdi ve 24 saatlik greve çıktı.

New York Times binası önünde toplanan çalışanlar, ellerinde pankartlarla gazete yönetimini protesto etti. Gazete çalışanları iki yıldır zam alamadıklarını ve adil bir anlaşma istediklerini dile getirdi.

Hamas'tan açıklama: 'Gazze'de ateşkes ve esir değişimi anlaşmasına ilişkin teklifi... Haberi Görüntüle

YAPILAN TEKLİF ENFLASYONUN GERİSİNDE

NewsGuild sendikasından yapılan yazılı açıklamada da, NYT yönetiminin yaptığı teklifin, ABD'deki enflasyonun ve ortalama ücret artışlarının çok gerisinde kaldığına dikkat çekildi.

Hapisten çıktı, ülkenin başına geçti, Fransa'yı kovmaya hazırlanıyor Haberi Görüntüle

40 KEZ GÖRÜŞÜLDÜ UZLAŞMA SAĞLANAMADI

2021 yılının Mart ayında sona eren kontrattan bu yana taraflar arasında 40 kez görüşme gerçekleştirildi. Ancak yapılan görüşmelerde maaş artışı, sağlık ve emeklilik planlarında uzlaşı sağlanamadı.

ABD'de bulunan bir köprüye konteyner gemisi çarptı: Köprü saniyeler içerisinde... Haberi Görüntüle

YÜZDE 12,5 ZAM ÖNERİLDİ

Söz konusu haberde NYT'nin sendikaya, yüzde 4'ü son 20 ayı kapsamak üzere 2023 ve 2024 için toplam yüzde 12,5 zam önerdiği, sendikanın ise yüzde 8,5'i geriye dönük olarak maaşlara toplam yüzde 24 artış istediği ifade edildi.

Son dakika... BM Güvenlik Konseyi Gazze'de ateşkes tasarısını kabul etti:... Haberi Görüntüle

EN SON EYLEM 1981'DE YAPILDI

NYT'de 1800'den fazla çalışan bulunuyor. Bunların yaklaşık 1450'si sendikaya bağlı. 24 saatlik iş bırakma eylemi için en az 1100 NYT çalışanı imza attı. NYT çalışanları, benzeri bir günlük eylemi en son 1981'de yaptı.




Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading