Yandex Metrica

4 Türk'ün kaybolduğu helikopter kazasında dikkat çeken detay: Tanık ve kara kutu yok

4 Türk'ün kaybolduğu helikopter kazasında dikkat çeken detay: Tanık ve kara kutu yok

Reggio Emilia Cumhuriyet Savcılığı, İtalya'da 4'ü Türk olmak üzere toplam 7 kişinin cansız bedenine ulaşılan helikopter kazası ile ilgili soruşturma başlattı. Düşen helikopterle ilgili soruşturmanın kara kutunun ve görgü tanıklarının olmaması gibi nedenlerle güçlükle ilerlediği aktarıldı.

Dünya

08.02.2024, 08:40

Geçtiğimiz günlerde radardan kaybolan İtalya'daki helikopter kazası yaşandı. İtalyan pilot ile 4'ü Türk 2'si Lübnanlı 7 kişi hayatını kaybetti.

Gazze'de korkunç görüntüler! İsrail sivillerin arasına füze attı: O anlar kameralara yansıdı Gazze'de korkunç görüntüler! İsrail sivillerin arasına füze attı: O anlar... Haberi Görüntüle

PİLOT ALARM VERMEMİŞ

İtalya basınında yer alan haberlere göre helikopterde kara kutunun bulunmaması, pilotun düşmeden önce alarm vermemiş olması ve görgü tanıklarının olmaması soruşturmada net yanıtlar elde edilmesini güçleştiriyor. 

Enerji tesisleri saldırı altında! Nobel'li yazardan Üçüncü Dünya Savaşı çağrısı: Başkent karanlığa gömülmeden silah gönderin! Enerji tesisleri saldırı altında! Nobel'li yazardan Üçüncü Dünya Savaşı çağrısı:... Haberi Görüntüle

''TANIK VE KARA KUTU YOK''

Alpler Kurtarma Ekibi bölge sorumlusu Luca Pezzi İtalya basınına verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı; "Kazanın nedenini belirlemek kolay olmayacak, uzun ve detaylı incelemeler gerekecek. Çünkü tanık ve kara kutu yok. Bu tip helikopterlerde kara kutu olması gerekmiyor, olmaması normal" 

Türkiye karşı çıkmıştı: Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ege'de deniz parkı ilan edeceklerini yineledi Türkiye karşı çıkmıştı: Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ege'de deniz parkı ilan... Haberi Görüntüle

OLASILIKLARDAN BİRİ OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI

Luca Pezzi, helikopterin düşüş nedeniyle ilgili henüz hipotezlerin ötesine geçebilecek kadar bilgi sahibi olmadıklarını belirtirken "Olasılıklardan biri, helikopterin olumsuz hava koşullardan uzaklaşmak için bir manevra yapmaya çalışmış olması ancak bunun ölümcül sonuçlanması" dedi.

Helikopterdeki Lübnanlı yolculardan birinin uçuş sırasında ailesine yolladığı videoda da fırtına görülebiliyor.

 

Helikopterde bulunan 4 Türk vatandaşın kimlikleri belli oldu: Serhat Kenar, Altuğ Erbil, İlker Uçar, Arif Cez olduğu öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading