Yandex Metrica
SON DAKİKA
3500 kişinin ölümünden sorumlu tutuldu! Nazi Almanyası'nın gardiyanı hapis cezası aldı

3500 kişinin ölümünden sorumlu tutuldu! Nazi Almanyası'nın gardiyanı hapis cezası aldı

Almanya'da 1942 ile 1945 arasında Nazi döneminde Sachsenhausen toplama kampında gardiyan olarak görev yaptığı tespit edilen 101 yaşındaki Josef S. Neuruppin Eyalet Mahkemesi tarafından 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dünya

23.01.2024, 19:28

Almanya'da Nazi döneminde, Sachsenhausen toplama kampında gardiyan olarak görev yapan ve 3500 kişinin ölümünden sorumlu olan Josef S. 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Nijer'den ABD'yi şoke edecek karar! Askeri anlaşma iptal edildi Haberi Görüntüle

3500 KİŞİNİN ÖLÜMÜNDE PARMAĞI VAR 

Mahkeme Heyeti Başkanı Udo Lechtermann, sanığın 3 yıl toplama kampında görev yaptığı sonucuna varıldığını belirterek, Josef S'nin, insanların kitlesel olarak öldürülmesini, isteyerek desteklediğini ifade etti.

İki Rus kenti işgal edilmek üzere: Sabotajcılar görüntü paylaşıp 'boşaltın'... Haberi Görüntüle

TARIM İŞÇİSİ OLARAK ÇALIŞTIĞINI İDDİA ETMİŞTİ 

Josef S, Ekim 2021'de başlayan ve yaklaşık 9 ay süren davada, toplama kampında görev yaptığını reddetmiş, söz konusu dönemde Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin Pasewalk kenti yakınlarında tarım işçisi olarak çalıştığını savunmuştu.

Husiler duyurdu: ABD ve İngiltere Yemen'e yeni bombardıman başlattı Haberi Görüntüle

GARDİYAN OLDUĞU KANITLANDI

Josef S'nin toplama kampında çalıştığını kanıtlamak için belgeler sunan savcılık, sanığın 5 yıl hapis cezası verilmesini talep etmişti. Gardiyanın avukatları ise müvekkilinin beraatını istemişti.

Gazze'de çocuklar sokaklara döküldü! Açlık krizi protesto edildi: Yeter, bize... Haberi Görüntüle

101 YAŞINDA HASTALIKLA BOĞUŞUYOR

101 yaşındaki sanığın hastalığı sebebiyle birçok kez ara verilen dava, Josef S'nin ikamet ettiği Brandenburg kentindeki bir spor salonunda yapılmış ve duruşmalar yaklaşık 2,5 saat sürmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading