Yandex Metrica

30 bin asker kaybeden Rusya çocuklara saldırıyor! Şimdiye dek 128'i katledildi

Rusya sivil-asker ayrımı yapmıyor. Ukrayna işgali süresince saldırılarda can veren çocuk sayısı 128'e yükseldi. Vahşi yüzünü giderek daha fazla gösteren Rus ordusunun cephedeki kaybı ise oldukça ağır: 15 bin ölü, 15 bini aşkın yaralı...

Dünya

23.01.2024, 19:02

Rus ordusu Ukrayna topraklarına yönelik saldırılarda sivil-asker ayrımı gözetmiyor. Başkent Kiev'in kuzeybatısında bulunan Irpin kasabası tıpkı Mariupol, Herson, Çernihiv ya da Harkov gibi harabeye dönüşmek üzere. Bölgeden gelen görüntüler bombardımanın şiddetini bir kez daha gözler önüne serdi. 

İşgalin başladığı 24 Şubat'tan buyana Rus saldırıları nedeniyle can veren çocuk sayısı 128'e yükseldi. Cepheyi takip ettikleri sırasında hayatlarını kaybeden gazeteci sayısı ise 7 oldu. 

Ukrayna topraklarında yoğun kayıplar veren Rus ordusunun giderek savaşta ikinci aya girilirken her geçen gün daha da acımasızlaşıyor. Geçmişte Halep ya da Grozni'de ortaya çıkan manzaraların benzeri şimde Ukrayna şehirlerinde gerçekleşiyor.


The Jerusalem Post'tan yalanlama: İran'a düzenlenen saldırıyı İsrail gerçekleştirmedi! The Jerusalem Post'tan yalanlama: İran'a düzenlenen saldırıyı İsrail gerçekleştirmedi! Haberi Görüntüle

KABUS GÖRÜNTÜLERİ!


Mahkum kendini astı! Gardiyanlar 7 dakika boyunca baktı: Mahkeme kabul ederse ailesi rekor tazminat alacak Mahkum kendini astı! Gardiyanlar 7 dakika boyunca baktı: Mahkeme kabul... Haberi Görüntüle

ŞİMDİDEN AFGANİSTAN'DAKİ BİLANÇOYU GEÇTİ

Savaş süresince Rus ordusunun 15 bine yakın kayıp verdiği belirtiliyor. Ukrayna ordusu Rus askerlerini yoğun olarak ABD ve Avrupa ülkelerinin verdiği tanksavar sistemleriyle vuruyor. Saldırılarda yaralanan ve savaş dışı bırakılan Rus askerlerinin de yine 15 binin üzerinde olduğu sanılıyor. Yani Kremlin'in kayıpları şimdiye dek 30 bini aşmış durumda. 

Rusya'nın Ukrayna'daki bir aylık kaybı, 10 yıl süren Afganistan işgalinde ölen askerlerinin sayısına eşit. Afganistan işgali boyunca mücahitler 15 bin Rus askerini öldürmüştü. 

Cephede kayıpları giderek artan Rus ordusunun bölgeye paralı asker getirmeye başladığı görülmüştü. Geçtiğimiz iki haftadan beri hem Suriye hem Çeçenistan hem de Wagner milislerinin görev yaptığı Afrika ülkelerinden binlerce kişi Ukrayna topraklarına getirildi. Milislere aylık 1100 dolar civarında maaş ödeniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading