Yandex Metrica

3. Dünya Savaşı'na hazırlanıyorlar! Kuzey Kore'de 1.4 milyon kişi silah altına alındı

3. Dünya Savaşı'na hazırlanıyorlar! Kuzey Kore'de 1.4 milyon kişi silah altına alındı

Kuzey Kore, ABD'de çevre ülkelerle ittifak kuran ABD'ye karşı meydan okuma hamlelerini artırıyor. Son olarak Kuzey Kore'de 1.4 milyon kişinin ABD'ye karşı savaşmak için orduya yazıldığı bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 20:36

Kore yarımadasında tansiyon ABD eliyle yükseliyor. Ardı ardına yapılan askeri tatbikatlar ve Asya'da ABD'nin askeri ittifak girişimleri Kuzey Kore'nin agresif davranmasına yol açıyor. 

İnsanlık bir kez daha utansın! Şifa Hastanesinde İsrail katliamı: Toplu mezar bulundu! İnsanlık bir kez daha utansın! Şifa Hastanesinde İsrail katliamı: Toplu... Haberi Görüntüle

1 MİLYON 400 BİN KİŞİ ORDUYA KATILDI 

Son olarak, Kuzey Kore Devlet Televizyonu'na göre ABD ile savaşmak için orduya kaydolan veya kaydını yenileyenlerin sayısı 1 milyon 400 bini aştı. 

Kuzey Kore Devlet Televizyonu, orduya yazılanların fotoğraflarını da paylaştı. Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ise ABD ve Güney Kore'ye nükleer karşı saldırı senaryosunu konu alan askeri tatbikatı izledi. Tatbikat televizyonlardan da yayınlandı.

İsrail'de Savaş Kabinesi İran konusunda karara varamadı! Herzog'tan 'barış' vurgulu İran açıklaması İsrail'de Savaş Kabinesi İran konusunda karara varamadı! Herzog'tan 'barış' vurgulu... Haberi Görüntüle

ABD İLE GÜNEY KORE'DEN ORTAK TATBİKAT 

Diğer yandan ABD ordusu ile Güney Kore ordusu da son yılların en büyük tatbikatını sürdürüyor. Kuzey Kore, Güney Kore'nin başkenti Seul'e 65 kilometre uzaklıkta gerçekleştirilen tatbikatlara tepki gösteriyor. Kuzey Kore, tatbikatı işgal provası olarak niteliyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading