Yandex Metrica
SON DAKİKA
3. Charles kral ilân edilirken 'monarşiyi kaldırın' yazılı pankart tutan kadın tutuklandı

3. Charles kral ilân edilirken 'monarşiyi kaldırın' yazılı pankart tutan kadın tutuklandı

Kraliçe Elizabeth'in ölümüyle İngiltere'de monarşi karşıtı sesler yükselmeye başladı. Edinburgh'da Kraliçe'nin tabutu beklenirken elinde 'Kahrolsun emperyalizm, monarşiyi kaldırın' yazılı bir pankart tutan kadın gözaltına alındı.

Dünya

02.03.2024, 03:27

Kraliçe Elizabeth'in cenazesinin Edinburgh'a gelişini ve 3. Charles'ın kral ilan edileceği izlemek için toplanan kalabalığın içinde elinde 'Kahrolsun emperyalizm, monarşiyi kaldırın' yazılı bir pankart taşıyan bir gösterici belirdi. 

Göstericiye anında müdahale eden polis ekipleri genç kadını olay yerinden uzaklaştırdı. Kalabalığın içindeki bir adam polislere 'Bırakın onu, bu konuşma özgürlüğü' diye bağırırken meydandaki diğer vatandaşlar ise gösterici kadına 'Biraz saygı göster' dedi.

Bir polis sözcüsü ise 22 yaşındaki kadının 'barışın ihlaliyle bağlantılı olarak' tutuklandığını söyledi.

Husiler duyurdu: ABD ve İngiltere Yemen'e 10 saldırı düzenledi Haberi Görüntüle

CHARLES YUHALANDI

Gösterici geceyi Holyroodhouse Sarayı'nda geçirdikten sonra Kraliçe'nin tabutunun da  olacağı St. Giles Katedrali'nin dışında gözaltına alındı.

3. Charles kral ilân edilmeden hemen önce İskoçya'nın başkentinde toplanan kalabalıklar arasında İngiltere yeni kralına yönelik tezahüratların arasından yuhalama sesleri yükseldi. Ulusal marş okunurken insanlar Cumhuriyet için çağrıda bulundu. Cumhuriyet tezahüratlarının arasında monarşiye yönelik yuhalamalar da artınca Kraliçe'nin yasını tutan insanlar tepki gösterdi ve eylemcileri saygısız olarak niteledi.

Kayıp Prenses Kate Middleton ortaya çıktı! İşte dünyanın konuştuğu o... Haberi Görüntüle

'BENİM KRALIM DEĞİL'

3. Charles'ın kral ilân edileceği törende 'Benim kralım değil' yazılı bir pankart tutan Kraliyet karşıtı bir başka protestocu da polis tarafından emniyete götürüldü. Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından İngiltere'de monarşi karşıtı seslerin yükselmesi dikkat çekiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading