Yandex Metrica

2023 seçimleri dünya basınında: İvme Erdoğan'dan yana! Halefi kabul görmeyebilir

2023 seçimleri dünya basınında: İvme Erdoğan'dan yana! Halefi kabul görmeyebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 genel seçimleri tarihini açıklamasının ardından dünya basını Türkiye haberleri ile yankılandı. Fransız RFI gazetesi ivmenin Erdoğan'dan yana olduğuna dikkat çekerken El Arabiya ise Erdoğan'ın yerine gelecek ismin dünyada kabul görmeyeceğini belirtti.

Dünya

23.01.2024, 20:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçim tarihini açıklamasının ardından Türkiye'ye dair seçim analizleri dünya basınında geniş yer buldu. Fransız RFI gazetesi ivmenin Erdoğan'dan yana olduğuna dikkat çekerken Reuters ise 2023 genel seçimlerini "Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi" olarak değerlendirdi. El Arabiya ise Erdoğan'ın yerine gelebilecek ismin dünyada kabul görmeyeceğine işaret etti.

Fransız RFI gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sözlerine yer vererek Erdoğan'ın görevden alınması, hapse atılması gibi bağlamlarda Adnan Menderes ile benzerliğine dikkat çekti ve bugünkü konuşmasından Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de 'yeter artık söz millet' dedi ve sandıktan galip çıktı. Halkımız 73 yıl sonra aynı gün (muhalefete) cevabını verecektir." sözlerine yer verdi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? Haberi Görüntüle

'İVME ERDOĞAN'DAN YANA'

RFI, piyasa ekonomisti ve kıdemli Türkiye gözlemcisi Timothy Ash'ın görüşlerine yer verdi. Ash'ın 2023 seçimleri ile ilgili sözleri ise şu şekilde: 

Anketler muhalefetin önde olduğunu gösteriyor, ancak ivme Erdoğan'dan yana gibi görünüyor.

Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de verin! Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de... Haberi Görüntüle

'CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ'

Reuters ise "Türkiye ve piyasaları seçim dönemecine doğru ilerliyor" başlıklı haberinde 2023 seçimlerinin Cumhuriyet tarihindeki en önemli seçim olduğuna dikkat çekti. 

Reuters'ın aktardığına göre kamuoyu yoklamaları Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını elinde tutabileceğini gösteriyor. Seçimin aynı zamanda bölgesel askeri gücün ve NATO üyesi Türkiye'nin Erdoğan'ın arabuluculuk görüşmelerine yardım ettiği Ukrayna'daki ve Suriye'deki çatışmalarda oynayacağı rolü de belirleyecek. 

Savaş hazırlıkları: Tahran’da tüm uçuşlar iptal edildi! İşte İran, İsrail'i böyle vuracak Savaş hazırlıkları: Tahran’da tüm uçuşlar iptal edildi! İşte İran, İsrail'i... Haberi Görüntüle

'HALEFİ DÜNYADA KABUL GÖRMEYEBİLİR'

El Arabiya English ise "Erdoğan büyük bir seçim sınavıyla karşı karşıyayken Türkiye'de tehlikede olan nedir?" başlıklı haberde 2023 seçimlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan için en büyük siyasi mücadele olduğuna dikkat çekti. 

El Arabiya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rakiplerinin radikal bir değişimi vaat ettiğine dikkat çekti. Türkiye'nin Orta Doğu, Azerbaycan ve Libya gibi birçok bölgedeki askeri gücü ile Ukrayna Savaşı'ndaki arabuluculuğu, Rusya ile ilişkileri göz önünde bulundurulduğunda yerine gelecek cumhurbaşkanının dünyada kabul görüp görmeyeceğinin belirsiz olduğuna dikkat çekti.

Ekonomik sorunların Erdoğan'ı tehdit ettiğini belirten El Arabiya, EYT sorununun çözümü  gibi hamlelerin Erdoğan'ın seçilmesine destek olacağına dikkat çekti. 

Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: 'İşgalciler topraklarımızda olduğu sürece direnişimizi sürdüreceğiz' Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: 'İşgalciler topraklarımızda olduğu sürece direnişimizi sürdüreceğiz' Haberi Görüntüle

'DÜNYANIN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ TÜRKİYE'DE YAPILACAK'

Geçtiğimiz günlerde 2023 seçimlerini haberleştiren Bloomberg ise 2023 yılında en önemli seçimin Türkiye'de yapılacağına dikakt çekmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading