Yandex Metrica

2 gün süren yağmurun ardından felaketin boyutu ortaya çıktı!

2 gün süren yağmurun ardından felaketin boyutu ortaya çıktı!

Kanada'nın Pasifik Okyanusu kıyısındaki eyaleti British Columbia'da selin ardından ortaya çıkan görüntüler tüm dünyada şok etkisi yarattı, felaketin boyutu ancak havadan bakılınca anlaşıldı.

Dünya

23.01.2024, 18:19

British Columbia'da 13 Kasım'da başlayan şiddetli yağmur iki gün sonra dindi. Neredeyse aralıksız şekilde yağan yağmur, yıkım getiren felaketi tetikledi. Yoğun yağışın neden olduğu seller öyle güçlüydü ki, şehirler, evler, çiftlikler, yollar sular altında kaldı. Kurtarma ekipleri nereye yardım götüreceğini bilemedi.

Rusya'dan Gazze açıklaması: BMGK kararı tüm BM üyesi ülkelerce uygulanmalı Rusya'dan Gazze açıklaması: BMGK kararı tüm BM üyesi ülkelerce uygulanmalı Haberi Görüntüle

TRENDEKİLERİN AKIBETİ BİLİNMİYOR

Ancak asıl tahribatın gün yüzüne çıkması birkaç günü buldu, meydana gelen heyelanların otoyolları yuttuğu ve trenlerin çamur nehri altında kaldığı anlaşıldı. Hope yakınlarındaki Fraser Kanyonu'nda heyelana yakalanan trendekilerin akıbeti henüz bilinmiyor. Fotoğraflarda ayrıca, otoyollarda heyelana yakalanan araçlar da var.

BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda bakın ne yaptı? BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda... Haberi Görüntüle

SEYAHAT KISITLAMALARI UYGULANACAK 

Felakette şimdiye kadar bir kadının hayatını kaybettiği kesinleşti. Olağanüstü Hal ilan edilen British Columbia'da çok sayıda kayıptan ise haber alınamıyor. Sellerin altında kalan çiftliklerde de binlerce hayvan öldü. Bölgedeki onlarca çiftlikte ineklerin kurtarılması için mücadele verildi, hayvanlar kamyonetlere yüklendi. En az 2 bin ineğin felakette can verdiği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading