Yandex Metrica

15 ülke hayati öneme sahip "Avrupa Sema Kalkanı" için anlaştı

15 ülke hayati öneme sahip "Avrupa Sema Kalkanı" için anlaştı

NATO üyesi 14 ülke ile Finlandiya "Avrupa Sema Kalkanı" için anlaşmaya vardı. Almanya öncülüğündeki girişim, ortak satın alma yoluyla Avrupa'da hava ve füze savunma sistemi oluşturulmasını amaçlıyor.

Dünya

23.01.2024, 19:56

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahında düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda 15 ülkenin savunma bakanları, "Avrupa Sema Kalkanı Girişimi" kurulması için niyet mektubu imzaladı.

Girişimde yer alan NATO müttefiki ülkeler Almanya, İngiltere, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Hollanda, Norveç, Slovakya, Slovenya ve Romanya oldu.

Almanya Başbakanı Scholz: Türkiye her zaman kolay olmayan ancak stratejik bir ortak Almanya Başbakanı Scholz: Türkiye her zaman kolay olmayan ancak stratejik... Haberi Görüntüle

HAVA VE FÜZE SAVUNMA SİSTEMİ OLUŞTURULACAK

Almanya öncülüğündeki girişim, hava savunma ekipmanları ve füzelerini ortak satın almayla Avrupa hava ve füze savunma sistemi kurulmasını hedefliyor.

NATO'dan yapılan açıklamada, bu girişimin NATO'nun entegre hava ve füze savunmasını güçlendireceği bildirildi.

Yahudi yerleşimciler polis eşliğinde Filistinlilere saldırdı: 6 kişi vurularak yaralandı Yahudi yerleşimciler polis eşliğinde Filistinlilere saldırdı: 6 kişi vurularak yaralandı Haberi Görüntüle

''HAYATİ ÖNEME SAHİP''

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu taahhüt, Rusya'nın Ukrayna'da sivillerin ölümüne ve kritik altyapıların tahrip olmasına yol açan acımasız ve ayrım gözetmeyen saldırılarına şahit olduğumuz günümüzde daha da hayati öneme sahiptir." ifadesini kullandı.

Siftahı Kınalıada gemisi yaptı: Afrika turuna çıkan TCG Kınalıada Somali'ye demir attı Siftahı Kınalıada gemisi yaptı: Afrika turuna çıkan TCG Kınalıada Somali'ye... Haberi Görüntüle

ORTAK SAVUNMA SİSTEMLERİ GELİŞTİLEBİLİR

NATO açıklamasında, girişime katılan ülkelerin birbirine uyumlu, hazır ve uygun maliyetli çözümlerle ortak hava savunma sistemleri geliştirebileceği belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading