Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mariana Çukuru'nda devasa virüs kümeleri bulundu

Mariana Çukuru'nda devasa virüs kümeleri bulundu

Dünya üzerinde bulunan en derin nokta olarak bilinen Mariana Çukuru'nun dibinde devasa boyutta virüs kümeleri keşfedildiği öğrenildi.

Teknoloji

23.01.2024, 17:43

Bilim insanları, dünya üzerindeki en derin nokta olarak bilinen Mariana Çukuru'nda araştırmalara devam ediyor. Çukurun dibinde bakterilerin boyutlarını da geride bırakan devasa virüs kümeleri keşfettikleri ortaya çıktı.

National Geographic'in haberine göre Şanghay'dan bir grup araştırmacı, denizin dibinden çıkardıkları tortularda çok büyük türlerin bulunduğu bir virüs kolonisi buldu.

Mimivirüs olarak bilinen dev virüsler daha önce dünyanın farklı noktalarında bulunmuştu ancak çukurda yer alan virüslerin atmosfer basıncından bin 100 kat fazla olan basınç nedeniyle anormal boyutlara ulaştıkları keşfedildi.

Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza yağdı! Threads ve İnstagram uygulaması hakkında... Haberi Görüntüle

MİMİVİRÜS NEDİR?

Mimivirüsler, bir Acanthamoeba polyphaga mimivirüs türüdür. Diğer virüslerin aksine bu virüs türü, ışık mikroskobu ile görülebiliyor. Mimivirüs, 1.2 milyondan fazla baz çifti içeren bir genoma sahip. Bu özelliği ile diğer virüs türlerinden ayrışıyor.

POPÜLASYONUN YAKLAŞIK YÜZDE 4'ÜNÜ OLUŞTURUYOR

Mariana Çukuru'nda bulunan mimivirüslerin, genel virüs popülasyonunun yaklaşık yüzde 4'ünü oluşturduğu tespit edildi. Alınan örneklerde 15 çeşit virüs ve 100'ün üzerinde mikroorganizma türleri saptandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading