Yandex Metrica

Kanal İstanbul daha yapılmadan balıkları öldürmüş!

Kanal İstanbul daha yapılmadan balıkları öldürmüş!

CHP'nin propaganda aygıtı Karar, Marmara'da balık nüfusunun azalmasını daha yapılmayan Kanal İstanbul'a bağladı!

Teknoloji

04.02.2024, 22:18

CHP'nin propaganda aygıtlarından Karar gazetesi, Kanal İstanbul'un çevreye etkisi konusunda birinci sayfadan tuhaf bir haber yayınladı. Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinin Marmara Denizi'ndeki balık popülasyonuna dair yayınladığı bir raporu duyuran Karar, 1967-2016 arasındaki verilere göre birçok balık türünün yok olma eğiliminde olduğunu, bu nedenle Kanal İstanbul'dan vazgeçilmesi gerektiğini ileri sürdü. 

"Mega projeler balıkların sonunu hazırlıyor. Denizlerin kurtulması için Kanal İstanbul'dan vazgeçin" ifadelerini rapordan alıntılayan gazete böylece, çılgın projenin yol açacağı sözde felaketlere bir yenisini eklemiş oldu. 

Kanal İstanbul'un 'çürük yumurta' kokusuna yol açacağı, denizi daha da kirleteceği, gölleri kurutacağı, depremler yaratacağı gibi tezler konusunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek veren Karar, İstanbul Boğazı'nı olası tanker felaketlerinden koruyacak dev projenin 'günahlarına' balıkları da dahil etti. Marmara'daki balıkları daha inşa edilmeden öldürmeye başlayan Kanal İstanbul'a ilişkin haber, okuyana 'pes' dedirtti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading