Yandex Metrica

YouTube'dan Türkiye'deki içerik üreticilerine 100 milyon dolar!

YouTube'dan Türkiye'deki içerik üreticilerine 100 milyon dolar!

Popüler video platformu YouTube, TikTok ve Instagram Reels ile rekabet edebilmek adına kullanıma sunduğu ‘Shorts' isimli kısa video özelliğini tanıtmak ve popülerliğini genişletmek için Türkiye'ye 100 milyon dolar yatırım fonu ayırdığını duyurdu.

Teknoloji

23.01.2024, 18:12

ABD merkezli teknoloji devi Google çatısı altında faaliyet gösteren popüler video platformu YouTube, TikTok ve Instagram Reels ile rekabet edebilmek adına 'Shorts' isimli kısa video özelliğini kullanıma sunmuştu. Platform, içerik üreticilerin özelliğe katılımını desteklemek için dünya genelinde bir teşvik fonu oluşturmuştu. Şirket, kısa bir süre önce söz konusu teşvik fonunun Türkiye'ye de açılacağını duyurdu.

Temmuz ayında 100'den fazla ülkeye yayılan teşvik fonu projesinin, içerik üreticilere toplamda 100 milyon dolar dağıtacağı ifade edildi. Fondan pay alabilmek için gerekli nitelikleri karşılayan içerik üreticilerin, aylık 100 dolar ile 10 bin dolar arasında gelir elde edebileceği dile getirildi.

Youtube shorts

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

YOUTUBE SHORTS TEŞVİK FONUNDAN FAYDALANMAK İÇİN NELER GEREKLİ?

Aktarılan detaylara göre; YouTube Shorts fonu, herhangi bir başvuru gerektirmeyecek ve yalnızca Google tarafından belirlenen kullanıcılara verilecek. İçerik üreticilerin, söz konusu fondan yararlanabilmek için bazı gereksinimleri karşılaması gerekecek:

  • Kanalın son 180 gün içinde belirlenen şartları karşılayan en az bir kısa video yüklemiş olması,
  • YouTube Topluluk Kuralları, telif hakkı kuralları ve para kazanma politikalarına uyulmuş olması,
  • İçerik üreticinin, ilgili ülke ve bölgede geçerli reşit olma yaşından büyük olması,
  • 13 ve 18 yaş arasında olan içerik üreticilerin ebeveyn veya vasi onayı almış olması ve kanala bağlı AdSense hesabı yoksa yine ebeveyn veya vasi tarafından bir AdSense hesabı oluşturulması.

Bununla birlikte; Google tarafından fon almaya hak kazanan içerik üreticiler, @youtube.com ve @google.com bağlantısıyla gelen bir maille bilgilendirilecek. Ödemeler ise AdSense hesabına yatırılacak. YouTube İş Ortağı kapsamındaki içerik üreticiler ve 'Çok Kanallı Ağ' kapsamındaki satış ortakları da YouTube Shorts teşvik fonundan faydalanabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading