Yandex Metrica

Youtube 20 milyon dolar dolandırıldı! Taktikleri şaşırttı

Youtube 20 milyon dolar dolandırıldı! Taktikleri şaşırttı

İki kişi mahkemede Y.T olarak adı geçen ve Youtube olduğu iddia edilen bir platformu 20 milyon dolarlık müzik telif hakkı nedeniyle dolandırdı.

Teknoloji

23.01.2024, 18:24

İki kişi, Y.T olarak tanımlanan bir şirketten 20 milyon dolar müzik telif hakkı soygunuyla ABD Federal Mahkemesinde yargılanıyor. Savcılar dolandırılan platformun açıkça Youtube olduğunu belirtmese de, raporda geçen platformun işleyiş tarzı para kazanma yöntemi birebir Youtube ile uyumlu görünüyor. 

Mahkemeye göre Webster Batista, plak şirketleri gibi görünen LLC'ler aracılığıyla 50 binden fazla şarkının telif haklarını hileli bir şekilde talep etti. Mahkemede toplanan jüri üyeleri dolandırıcı iki kişiyi komplo, elektronik dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı ve kara para aklama ile suçladı. 

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

2017'DEN BERİ DOLANDIRIYORLARMIŞ 

ABD Arizona Bölge Mahkemesinde dosyalanan belgelere göre, dolandırıcılar telif hakkı sahibi olduklarını iddia ettiler. Çeşitli şirketlere sahte belgelerle telif hakkı bildirimi gönderip hak sahibi olduklarını iddia ettiler. Bu dolandırıcılık süreci 2017'den Nisan 2021'e kadar devam etti. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading