Yandex Metrica

DOLAR

32.49

%-0.1 expand_more

EURO

34.99

%0.39 expand_less

ALTIN

2438.50

%0.74 expand_less

BIST

9716.95

%-0 expand_less

BTC ($)

64697.31

%0.99 expand_less

Yemeksepeti hacklendi mi? 6 milyon kişinin hackten etkilendiğı konuşuluyor, Yemeksepeti'nden resmi açıklama geldi!

Yemeksepeti hacklendi mi? 6 milyon kişinin hackten etkilendiğı konuşuluyor, Yemeksepeti'nden resmi açıklama geldi!

Yemeksepeti hacklendi mi? Yemeksepeti'nde yeni bir hack skandalı iddiası haberleri dolaşıma sokuldu. Bu haberlerin yayılmasının ardından şirket bir açıklama yaparak, verileri ellerinde tuttuğunu söyleyen kişilerin fidye istediğini doğruladı. Öte yandan şirket, herhangi bir veri sızıntısı olmadığını iddia etti.

Teknoloji

23.01.2024, 18:18

Yemeksepeti hacklendi mi? Yemeksepeti'nin bir kez daha siber saldırıya uğradığı ve milyonlarca kullanıcının bilgilerinin çalındığı iddia edildi. Yemeksepeti, yaklaşık 8 ay önce hacklenmiş ve kullanıcı verileri Bitcoin karşılığında satışa çıkarılmıştı. Milyonlarca kullanıcısının verilerinin çalındığına yönelik iddialar sosyal medya gündeminde konuşulurken Yemeksepeti'nden açıklama geldi. 

Şirketten yapılan açıklamada "kötü niyetli bazı kişilerin kaynağı belli olmayan verileri Yemeksepeti ile ilişkilendirerek yayınlama tehdidiyle fidye talebinde bulundukları" kaydedildi.

yemeksepeti

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

'VERİ İHLALİ YA DA SIZINTISI TESPİT EDİLMEMİŞTİR'

Yemeksepeti'nin Twitter'da yaptığı açıklaması şu şekilde:

"Kötü niyetli bazı kişilerin, kaynağı belli olmayan verileri Yemeksepeti ile ilişkilendirerek bu verileri yayınlama tehdidiyle şirkete ulaşıp fidye talebinde bulunmuşlardır. Yemeksepeti olarak kullanıcı verilerini korumanın en temel önceliğimiz olduğunu ve bu kapsamda siber güvenlik tedbirlerimiz en üst düzeyde aldığımızı vurgulamak isteriz.

"Bu son olayla bağlantılı olarak da Yemeksepeti sistemlerinde bir veri ihlali olup olmadığı uzman ekiplerce detaylı bir şekilde araştırılmış, herhangi bir veri ihlali ya da hırsızlığı kesinlikle tespit edilmemiştir. Diğer taraftan, bir veri hırsızlığı yaşanması durumunda yapılması gerekenler kanunlarla açıkça belirlenmiş olup, Yemeksepeti olarak bugüne kadar yaptığımız gibi kanunlara uygun şekilde açık ve şeffaf bir süreç yürüteceğimizi kamuoyuna duyururuz."

yemeksepeti hacklendi mi

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

HACKERLARDAN YEMEKSEPETİ'NİN AÇIKLAMASINA CEVAP 

Yemeksepeti'nin veri ihlali ve sızıntısı olmadığını açıklamasının ardından hacker olduğunu iddia edilen kişiler şirkete "Yemeksepeti'nin komik basın duyurusunu okuduk. Yalan söylüyorlar çünkü sistemi nasıl ihlal ettiğimizi bilmiyorlar. Yemeksepeti çalışanlarının açık adreslerini ve telefon numaralarını herkese açık yayınlayacağız.Onlara verdiğimiz süre 1 haftadır." şeklinde cevap verdi.

Yemeksepeti hacklendi mi? Sorusunun cevabı kullanıcılar tarafından merak ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading