Yandex Metrica

WhatsApp'tan 11 muhteşem özellik! Artık sesli mesajları dinlemek zorunda değilsiniz

WhatsApp'tan 11 muhteşem özellik! Artık sesli mesajları dinlemek zorunda değilsiniz

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp önümüzdeki günlerde 11 yeni özelliği kullanıma hazır hale getirecek. İşte, herkesin merakla beklediği o özellikler...

Teknoloji

23.01.2024, 18:05

Haber Global'ın haberine göre anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın sürekli kendini geliştirdiği artık bir sır değil. Kendine saygısı olan her şirketin yaptığı gibi, popüler uygulamada kullanıcılarını elinde tutabilmek için sürekli yeni özellikler geliştirmeye çalışıyor.

Önümüzdeki birkaç ay içinde WhatsApp, uygulamayla etkileşiminiz tamamen değiştirecek 11 yeni işlevi kullanıma sunacak.

İşte WhatsApp'ın çok seveceğiniz 11 yeni özelliği

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

ÇOKLU CİHAZ İŞLEVİ

WhatsApp, beta süreciyle getirdiği çoklu cihaz desteği sayesinde eşleştirme imkanı tanıdı. Böylece kullanıcılar telefonlarını bilgisayarlarıyla eşleştirerek bağlantıda kalmaya devam etti. Bunun yanı sıra uygulama artık mesajları direkt bilgisayara indirerek yine bağlantı kesilmesi gibi durumlara imkan vermiyor.

Bağlantı gerektirmeden çoklu cihaz işlevi nasıl kullanılır?

WhatsApp‘ın beta olarak kullanıma sunduğu çoklu cihaz desteği çeşitli durumları içeriyor:

-WhatsApp uygulamasını aynı anda en fazla 4 ikincil cihaza kadar kullanabiliyorsunuz.

-WhatsApp hesabınıza tek seferde sadece bir tane telefon bağlayabilirsiniz.

-WhatsApp hesabınızı kaydetmeniz ve kullanacağınız yeni cihazlarınızı telefonunuza bağlamanız gerekiyor.

-Akıllı telefonunuzu 14 günden fazla kullanmazsanız bağlı cihazların bağlantısı etkisiz hale geliyor.

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

SOHBET MESAJINA EMOJİ İLE TEPKİ VERMEK

Instagram'ın hikaye kısmında aktif olarak kullanılabilen bu özellik, mesajlar hakkında duyguları hızlıca belli etmeyi sağlıyor. Bunlar haricinde Twitter ve iMessage da benzer yapıları sunuyor.

Her ne kadar şu anda emekleme aşamasında olsa da emoji ile tepki özelliğinin yakın zamanda kullanıcılara açılması bekleniyor. Bu nokta hangi emojilerin hangi tasarımla sunulacağı ise merak konusu.

whatsapp özellikler

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

SESLİ SOHBETİ METNE DÖNÜŞTÜREN MUHTEŞEM ÖZELLİK

WhatsApp her geçen gün yeni bir özellikle gündeme geliyor. Bu kez iOS'ta test edilen sesli mesajlar için yazıya çeviri özelliği konuşuluyor.

Beta kullanıcıları tarafından test edilen özellik henüz Android'de yok. Ancak testler başarılı olursa Android'de de bu özelliğin olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

WhatsApp'ın yeni özelliğiyle gelen sesli mesajlar yazılı olarak görülebilecek, mesajın bölümleri arasında geçiş yapılabilecek.

Yapılan çeviriye diğer kullanıcı erişemeyecek. WhatsApp bu işlemi yaparken Apple cihazlardaki ses algılama sistemini çalıştırıyor. Yapılan çeviriler sonrası elde edilecek veriler depolanacak ve tekrar çevirir gereksinimi de ortadan kalkmış olacak.

Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi uyarısı yapıldı! Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi... Haberi Görüntüle

VİDEOLARIN SESİNİ KAPATMAK

WhatsApp, videolarda varsayılan ayarları değiştirmenize ve ses seviyesi kapalı olması bile videoları sessiz oynatabilmenize izin verecek bir düzenleme hazırlığında. İster WhatsApp’ın kendi kamera uygulamasıyla bir video kaydedin ister galerinizdeki bir videoyu göndermeye çalışın, video düzenleme ekranının sol üst köşesindeki “sessiz” simgesine dokunarak videonun sesini kapatabilirsiniz. Uzun süredir betada test edilen özelliğin yakında kullanıma sunulması bekleniyor.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

MESAJLARI ŞİKAYET ETMEK

WhatsApp, Beta 2.21.20.1 güncellemesi ile birlikte kullanıcıları yeni bir özellikle buluşturdu. Artık tanınmayan kişilerden gelen spam veya tehdit içerikli mesajlar rahatlıkla şikayet edilebilecek. Söz konusu değişiklik, daha önce iOS işletim sistemine sahip kullanıcılar tarafından beta aşamasında test edilmişti. Android'e de eklenen özelliği kullanabilmek için şikayet edilecek mesajın üzerine basılı tutarak seçmek ve hemen ardından sağ üst kısımdan "Bildir" butonuna tıklamak gerekiyor.

whatsapp sesli mesaj

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

PROFİL RESMİNİ KİMLERİN GÖREBİLECEĞİNE DAİR DÜZENLEME YAPMAK

WhatsApp'ın şimdiki hedefi kullanıcıların profil resimlerini kimlerin görebileceğini seçmesini sağlamak.

Bir süredir bu fonksiyon üzerinde çalışmalar üreten popüler uygulama, bu özellikle kullanıcıların kişileri işaretleyerek profil resmini görüp göremeyeceğine karar vermesine imkan tanımayı planlıyor.

Bu özellik tam anlamıyla geliştirildiğinde tanımadığınız ya da fotoğrafınızı görmesini istemediğiniz kişilerin profil resmine ulaşmasını engelleyebileceksiniz.

WhatsApp'ın Android 2.21.21.2 test sürümünde ilk kez ortaya çıkan bu özellikte profil fotonunuzu kimleri görebileceğini seçmek için 4 seçenek sunuluyor. Buna göre Herkes, Bağlantılarım, Şunlar Hariç Bağlantılarım ya da hiç kimse opsiyonlarından birini seçebileceksiniz.

Bu özelliğin profil resmi bölümünün gizlilik menüsünde olduğu görülüyor.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

SESLİ MESAJLARIN SOHBETTEN ÇIKILINCA DA DEVAM ETMESİ

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatApp sesli notlar özelliğini geliştirmek için yeni bir güncelleme hazırlıyor. WaBetaInfo'nun keşfettiği bu geliştirmeye göre IOS için hazırlanan beta sürümde yeni bir şey deneniyor. Haber Global'in elde ettiği bilgiye göre yeni uygulamada bir sesli mesajı dinlemeye başladığınızda başka bir sohbet penceresine geçiş yapsanız dahi mesajı dinlemeye devam edebiliyorsunuz.

Sohbetten çıktığınızda sesli mesaj görünür halde üst alana sabitlenecek. Bu arada siz diğer mesajlara yanıt verebileceksiniz.

Üst alanda sesli mesajı gönderen kullanıcının profil fotoğrafı ve adının yanı sıra mesaj için duraklat ve oynat butonları olacak.

Bu özellik henüz geliştirme aşamasında. WhatsApp'ın var olan iOS ve Android sürümlerinde henüz mevcut değil.

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

YENİ SOHBET PENCERESİ YENİ RENKLER

WhatsApp, beta kullanıcıları için sunduğu özelliklere yenisini ekliyor. Popüler platform, yıllarca mesajlaşma balonları için açık yeşil tonunu kullanıyordu. Bunu daha pastel bir yeşil ile değiştiren WhatsApp, önce Android kullanıcıları için sunuldu. iOS için de gelecek bu yeni değişiklik, karanlık modda uygulamayı kullananlarda daha farklı. Koyu renkli mesajlaşma balonları çok daha koyu bir yeşil renge bürünüyor.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

FOTOĞRAFLARDAN STİCKER OLUŞTURMA

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp yine yeni bir özelliğini test etmesiyle gündemde. Fotoğrafları sticker'a çevirmeyi sağlayan çalışma henüz test aşamasında. Bu özellik sayesinde bilgisayardaki herhangi bir görüntü sticker olarak gönderilebilecek. WhatsApp bunun için, mesajların yazıldığı çubuğun hemen yanına yeni bir buton ekleyecek. Bu buton da fotoğrafları sticker'a çevirecek. Kullanıcının butona basmaktan başka bir şey yapmasına da gerek olmayacak. Gönderilen fotoğraf orijinaline göre çok daha küçük ve sticker halinde olacak.

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

MAĞAZALAR

WhatsApp'ın mağazalar özelliğini kısa bir süre içerisinde kullanıcılarla buluşturması bekleniyor. Özellikle yerel işletmelerin bu yeni uygulamadan faydalanması bekleniyor.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

SON GÖRÜLMEDE KARA LİSTE

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarının en çok şikayet ettiği özellikler arasında yer alan 'son görülme'de değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. WhatsApp kullanıcıları, artık 'kara liste' oluşturarak, bu kişilerden son görülme zamanını gizleyebilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading