Yandex Metrica

Whatsapp paralı mı olacak? Mark Zuckerberg'in açıklaması kafa karıştırdı

Whatsapp paralı mı olacak? Mark Zuckerberg'in açıklaması kafa karıştırdı

Geçtiğimiz günlerde Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg'in WhatsApp ile ilgili yaptığı açıklama kafaları karıştırdı. Söz konusu açıklama sonrası WhatsApp'ın aylık 1 dolar bedel ile ücretli olacağına dair iddialar yayılırken işin aslı bambaşka çıktı.

Teknoloji

03.04.2024, 17:13

Mark Zuckerberg geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla kamuoyunda kafa karışıklığında sebep oldu. Sosyal medyada birçok haber sitesinde Zuckerberg'in Whatsapp'ı paralı yapacağına dair iddialar ortaya atılırken olayın aslı bambaşka çıktı. 

Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi uyarısı yapıldı! Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi... Haberi Görüntüle

MARK ZUCKERBERG YANLIŞ ANLAŞILDI 

Diğer yandan Zuckerberg yanlış anlaşıldığı açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

Metaverse gibi çok uzun vadeli fırsatlar hakkında çok konuşuyoruz ancak gerçek şu ki biz, WhatsApp ve Messenger'dan daha fazla para kazanmak için çalışırken iş amaçlı mesajlaşma muhtemelen işimizin bir sonraki temel direği olacak.

Diğer yandan Zuckerberg'in açıklamasında yanlış anlaşılan kısım 'business messaging' oldu. Zuckerberg burada yaptığı açıklamada aslında WhatsApp Business ve Messenger’ın işletmelere sunduğu hizmetlerden bahsediyordu. 

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR 

Yani aslında Whatsapp'ın ücretli olacağına dair atılan iddialar gerçeği yansıtmıyor. Bu kadar fazla kullanıcının olduğu bir platformu aylık ya da yıllık ücrete tabi tutmak, kullanıcı sayısında büyük bir düşüşe neden olabilir. Bu da mevcut WhatsApp Business işlerinin düşüşüne yol açacağından, Meta da haliyle hem para hem de itibar kaybetmiş olur.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading