Yandex Metrica

Whatsapp mesajları okuyabilecek! İşte yeni sistem

Whatsapp mesajları okuyabilecek! İşte yeni sistem

Whatsapp, reklam hedefleme için mesajların Facebook tarafından görüntülenmesini sağlamak amacıyla yeni özellik getirebilir. Homomorfik şifreleme özelliği ile birlikte alıcı ve gönderici arasındaki mesajlar Whatsapp tarafından okunabilecek.

Teknoloji

23.01.2024, 17:45

Whatsapp, gizlilik sözleşmesinde yaptığı değişikliği rafa kaldırdı gibi görünüyor ancak bu kez başka bir skandalla gündeme geldi. Birçok kullanıcı, uygulamanın sözleşme dayatması nedeniyle farklı mesajlaşma platformlarına geçiş yapmıştı. 

Yeni bir rapora göre ise Facebook, Whatsapp mesajlarını analiz etmenin yollarını arıyor. Şirketin özel bir altyapı ile Uçtan Uca Şifrelenmiş mesajları okuyabileceği konuşuluyor.

Üzerinde çalışma yapılan yeni sistem, sadece gönderici ve alıcı tarafından görünüp okunabilmeyi sağlayan Uçtan Uca Şifrelemeyi kaldırmıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre "homomorfik şifreleme" adı verilen sistemle şifrelenmiş bilgiler okunup incelenebiliyor.

Şirketin asıl amacı, güvenlik devam ederken mesajlar ve içeriklerin reklam hedeflemede kullanılması. Bu durum kullanıcıların tepkilerine neden oluyor.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

HOMOMORFİK ŞİFRELEME NEDİR?

Whatsapp için üzerinde çalışılan alan, kullanıcıların şifrelenmiş mesaj ve içerikleri üzerinde şifreleri çözmeden hesaplama yapılmasına izin veren bir şifreleme biçimi olarak biliniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading