Yandex Metrica

Whatsapp kullanıcıları bu habere çok sevinecek! İnternetsiz erişim mümkün oluyor

Whatsapp kullanıcıları bu habere çok sevinecek! İnternetsiz erişim mümkün oluyor

Yıllardır insanlar arasında internet üzerinden haberleşmeyi sağlayan en popüler uygulama WhatsApp, çok yakında internet olmadan da kullanılabilecek. Şirket tarafından yapılan açıklamada, bağlantıları kesintiye uğrayan kişilerin proxy sunucuları aracılığıyla uygulamaya erişmeye devam edebilmeleri için çalıştıkları belirtildi. Şimdi akıllara şu soru geliyor: Bu yöntem güvenli mi değil mi?

Teknoloji

23.01.2024, 20:18

WhatsApp'ı aktif olarak kullananlar için artık elektrik kesintisi kabus olmayacak. 

İran'daki protestolar sırasında yaşanan internete erişim sorunlarının ardından Meta'nın sahibi olduğu WhatsApp yeni bir uygulama başlattı. 

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

WHATSAPP'A İNTERNETSİZ ERİŞİM MÜMKÜN OLACAK

Anlık mesajlaşma uygulaması, internetin kapanması, engellenmesi veya kesintiye uğraması durumunda kullanıcıların çevrimiçi kalabilmeleri için proxy sunucuları aracılığıyla bağlanmasına izin verecek.

İnsanların özgürce iletişim kurmasına yardımcı olmak için küresel topluluğunu gönüllü proxy'ler oluşturmaya çağıran şirket, sistemin nasıl kurulacağına dair rehberlik hizmeti de sunacak.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi. 

“WhatsApp'ı kullanan herkesin yeni yılı kutlu olsun! 2023'ün başını özel mesajlarla veya aramalarla kutlamış olsak da birçok insanın hâlâ internet kesintileri yüzünden sevdiklerine erişme imkanından mahrum bırakıldığının farkındayız. Bu kişilere yardımcı olmak amacıyla, bugün dünyanın her yerindeki WhatsApp kullanıcıları için proxy desteği sunmaya başlıyoruz. Böylece, bağlantıları engellenen veya kesintiye uğrayan kişilerin WhatsApp'a erişmeye devam edebilmesi için gücü onların eline veriyoruz."

Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi uyarısı yapıldı! Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi... Haberi Görüntüle

PROXY DESTEĞİ GÜVENLİ Mİ?

Açıklamanın ardından herkesin aklına şu soru gelmesi muhtemel: Yeni yöntem güvenli mi değil mi? "Proxy aracılığıyla bağlanmanız, WhatsApp'ın sağladığı yüksek gizlilik ve güvenlik seviyesini azaltmaz" diyerek konuya açıklık getiren şirket "Kişisel mesajlarınız uçtan uca şifreleme ile korunmaya devam eder. Bu sayede mesajlarınız iletişim kurduğunuz kişi ile sizin aranızda kalır ve proxy sunucuları, WhatsApp ve Meta dahil başka hiç kimseye görünmez.” ifadelerine yer verdi. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading