Yandex Metrica

WhatsApp kullananlar dikkat! Yeni özellik devreye alındı: Artık bunu yapamayacaksınız

WhatsApp kullananlar dikkat! Yeni özellik devreye alındı: Artık bunu yapamayacaksınız

Dev teknoloji şirketi Meta'nın alt şirketlerinden biri olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz haftalarda duyurduğu ekran görüntüsü almayı yasaklayan özelliğini devreye soktu.

Teknoloji

21.03.2024, 07:59

Dünya üzerinde milyarlarca aktif kullanıcısı bulunan ancak buna rağmen veri gizliliği endişelerinin taşındığı WhatsApp, çok tartışılacak özelliği devreye aldı. 

’Daha Fazla Gizlilik, Daha Fazla Koruma ve Daha Fazla Kontrol Sağlayan Yeni Özellikler’’ mottosu altında devreye alınan bu özellik ile birlikte kısıtlı süreli paylaşılan fotoğraf ve videolarda ekran görüntüsü almak engellendi.

Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi uyarısı yapıldı! Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi... Haberi Görüntüle

KULLANICILARIN KARŞISINA UYARI ÇIKACAK

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg bu tarz çalışmaların kullanıcıları güvende olduğunu hissetirmek ve onların hassas verilerini kötü niyetli insanlardan korumak için planlandığını söyledi.

Bundan böyle "bir kez görüntüle" seçeneği eşliğinde yayımlanan medya içeriklerinin (fotoğraf ve video) ekran görüntüsü alınamayacak ve / veya videosu çekilemeyecek. Bu iki işlemden herhangi birini yapmak isteyenlerin ekranında "Ekran Görüntüsü Engellendi" başlığı altında şu uyarı mesajı gelecek: "Daha fazla gizlilik için bu ekran görüntüsü engellendi."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading