Yandex Metrica

WhatsApp, Instagram ve Facebook'a 6 saat girilemedi! İşte erişim sorununun sebebi

WhatsApp, Instagram ve Facebook'a 6 saat girilemedi! İşte erişim sorununun sebebi

Son dakika haberleri... Facebook'un altyapı direktörü Santosh Janardhan, üç uygulamada yaklaşık 6 saat süren kesintinin hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığının saptandığını bildirdi.

Teknoloji

23.01.2024, 18:04

Mesajlaşma platformu WhatsApp'ın yanı sıra Instagram ve Facebook'a 6 saa boyunca erişim sağlanamadı. İnternet sitelerinde yaşanan erişim sorunu herkesi isyan ettirme noktasına getirdi. 1,5 milyar Facebook kullanıcısının verileri satışa çıkarıldığı iddia edildi. İsim, telefon numarası, cinsiyet, lokasyon  ve e-posta adresleri deşifre olduğu belirtildi. Hatta Facebook'un kurucusu olan Mark Zuckerberg’in kişisel serveti 3 saatte 6.7 milyar dolar eridi. Facebook, 6 saatlik kesintiden sonra kullanıcı bilgilerinin güvende olduğunu duyurdu. Şirket, erişim sorununun hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığını doğruladı.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

İŞTE KESİNTİNİN NEDENİ

Facebook'un altyapı direktörü Santosh Janardhan, şirketin sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, kesintinin hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığının saptandığını bildirdi. Sorunun aynı zamanda şirketin operasyonlarında kullandığı sistemleri kullanılamaz hale getirmesinin çözümü zorlaştırdığını kaydeden Janardhan, "Platformlarımızda bugün yaşanan kesintiden dolayı tüm dünyada bize güvenen kişi ve şirketlerden özür dileriz" ifadesini kullandı.

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

BİLGİLER GÜVENDE

Şirket, bu süreçte kullanıcı bilgilerinin çalındığına dair bir delil bulunmadığını belirterek, bu yöndeki haberleri yalanladı. Facebook, WhatsApp ve Instagram'a Türkiye saatiyle 18.40'tan sonra yaklaşık 6 saat boyunca dünya genelinde erişim sorunu yaşanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading