Yandex Metrica
SON DAKİKA
Whatsapp'a yuva yıkan güncelleme geliyor! Uzmanlar uyardı 'Bu özellik ilişkileri bitirebilir'

Whatsapp'a yuva yıkan güncelleme geliyor! Uzmanlar uyardı 'Bu özellik ilişkileri bitirebilir'

WhatsApp iOS uygulaması için yayınladığı yeni beta sürümüyle beraber profil sayfasının görünümünü de yeniledi. Whatsapp'ın yeni güncellemeleri sosyal medyada çok ses getirdi. Detaylar haberimizde...

Teknoloji

20.03.2024, 17:35

WhatsApp iOS uygulaması için yayınladığı yeni beta sürümüyle beraber profil sayfasının görünümünü de yeniledi. WhatsApp, bu ay bilgisayardan mesajlaşma hizmetini kullananların güvenliğini sağlamak için geliştirdiği ‘Code Verify’ isimli tarayıcı uzantısını kullanıcılara açtı. Meta’ya bağlı popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp mobil tarafında güncellemeye hız kesmeden devam ediyor. iPhone kullanıcıları için oldukça önemli bir yenilik getirdi.

WhatsApp’a gelecek güncellemeleri önceden açığa çıkarmasıyla bilinenen sosyal medya hesabı WABetaInfo, iOS için yayınlanan 22.6.0.73 numaralı WhatsApp beta sürümünün ayrıntılarını yayınladı. Bu yeni güncelleme ile birlikte uygulama profil sayfasını değiştirirken aynı zamanda sesli  ve görüntülü arama, mesaj gibi düğmelerin boyutlarını da büyüttü.

ChatGPT'ye rakip geliyor! Elon Musk ''Grok''isimli yapay zekayı hayata geçiriyor! Haberi Görüntüle

PROFİLLER YENİ BİR ARAYÜZE BÜRÜNDÜ

Yenilenen profil sayfasında üst kısımda profil fotoğrafı, onun altında büyütülmüş ve kalın sayılarla yazılmış telefon numarası bulunuyor. Altında ise sesli arama, görüntülü arama ve arama düğmeleri yer alıyor. Kullanıcının hakkımda bilgisi de ayrı bir alanda gözüküyor. Daha önceki sürümlerde bu alanların tümü birleşikti yani aynı alanda yer alıyordu.

Bu görünümün tıpatıp benzeri geçtiğimiz yıl WhatsApp Business yani işletme hesaplarına sunulmuştu. Son olarak bireysel kullanıcılara da getirme kararı alan WhatsApp, yenilenmeyi iOS için 22.6.0.73 beta sürümünde ortaya çıkardı. Bir de tüm güncellemeleri takip eden WABetaInfo sosyal medya hesabı, beta kullanmayan bazı kullanıcılar da yeni arayüze kavuştuğunu paylaştı.

WhatsApp geçtiğimiz günlerde ‘Code Verify’ adlı eklentinin bilgileri de kullanıcılarına sunmuştu.

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

WHATSAPP CODE VERİFY NEDİR?

Doğrulanan Code Verify eklentisi sayesinde WhatsApp hesabınız, eskisinden çok daha güvenli olacak. Bilgisayarınız korsanlar tarafından ele geçirilse bile bu eklenti sayesinde kötü niyetliler WhatsApp verilerinize erişemeyecek. Bunu da Code Verify eklentisi sağlayacak. Bilgisayara yapılan bir saldırı olduğu an Code Verify eklentisi, direkt olarak WhatsApp verilerinizi kapatacak. Bu sayede de bilgisayarınızı ele geçirmeye çalışan herhangi biri, WhatsApp verilerinize erişemeyecek.

WhatsApp’ın duyurmuş olduğu bu güvenlik eklentisi, direkt olarak Chrome veya Opera gibi tarayıcılara eklenti olarak kuruluyor. Bunun için kullandığınız tarayıcının eklenti mağazasına giderek, Code Verify eklentisini hemen kurabilirsiniz. Bu eklentiyi kurduktan sonra başka hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Bu eklenti sayesinde bilgisayarınız saldırganlar tarafından kırılsa bile Code Verify, direkt olarak WhatsApp verilerinizi kapatıyor ve saldırganlar sizin WhatsApp konuşmalarına ve WhatsApp tarafından gönderdiğiniz ya da aldığınız herhangi bir belgeye erişemiyor.

Code Verify şu an için yalnızca WhatsApp Web sürümünde aktif olarak kullanılabiliyor. Ancak bunun gibi bir güvenlik önlemi, belki bir güvenlik uygulaması olarak bilgisayarlarınıza yüklenebilir ve WhatsApp’ın bilgisayar sürümünde de rahatça kullanabilirsiniz. Ancak şimdilik sadece tarayıcınızda çalıştırdığınız WhatsApp için kullanılabilen bu güvenlik eklentisi, WhatsApp verilerinizin başkalarının eline geçmesini engelleyecek yegane bir güvenlik önlemi olarak karşımıza çıkıyor.

WhatsApp'a yeni özellik geldi! WhatsApp sohbet kilitleme ve gizli kod... Haberi Görüntüle

WHATSAPP EMOJİYLE YANIT VERME ÖZELLİĞİNİ DUYURDU

Meta Platforms’a ait mesajlaşma uygulaması WhatsApp, her geçen gün daha etkileşimli hale geliyor. WhatsApp, mesajlara emojiyle tepki vermeyi sağlayan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. WhatsApp, hem Facebook Messenger hem de Instagram’da tepki vermeye benzer şekilde, bir mesaja kalp emojisi kullanarak hızlıca yanıt verebileceğiniz bir özelliği test ediyor. Halihazırda beta aşamasında olan bu güncelleme sayesinde mesajlara kalp, gülücük gibi emojilerle tepki verilebilecek. Uzmanlar bu özelliğin ilişki evresinde olan çiftler için olumsuz etki oluşturabileceği, sohbetlerin kısa tutulacağı çıkarımını yapıyor. Bu özellik nedeniyle birçok ilişkinin başlamadan bitebileceği iddia ediliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading