Yandex Metrica
SON DAKİKA
WhatsApp'a şeffaflık olmaması nedeniyle 225 milyon avro ceza

WhatsApp'a şeffaflık olmaması nedeniyle 225 milyon avro ceza

İrlanda, görüntülü mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a veri kurallarını ihlal etmesini gerekçe göstererek 225 milyon avro para cezası kesti.

Teknoloji

23.01.2024, 17:55

İrlanda, kişisel verilerin aktarımında şeffaflık olmaması gerekçesiyle WhatsApp'a 225 milyon avro ceza verdi.

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

İRLANDA VERİ KORUMA KOMİSYONU

İrlanda Veri Koruma Komisyonu'nun (DPC)açıklamasına göre, DPC Facebook bünyesinde bulunan WhatsApp’ın kişisel verileri kullanımına yönelik incelemesini tamamladı.

İncelemenin uygulama tarafından verilerin işlenmesi hakkında kullanıcılara sağlanan bilgilerin, Facebook ile paylaşılması dahil, şeffaflığına ilişkin başlatıldığı anımsatılan açıklamada, incelemenin dayanağının ise AB Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) olduğu belirtildi.

Avrupa Birliği’nde Facebook için veri gizliliği konusunda baş denetim otoritesi konumunda karar alarak hareket eden DPC'nin açıklamasında, WhatsApp’la ilgili sorunların, mesajlaşma uygulamasının 2018'de şeffaflık konusundaki AB veri kurallarına uyup uymadığıyla ilgili olduğu belirtildi.

DPC'nin WhatsApp soruşturmasında öncü kararını, onayı gereken diğer Avrupa veri düzenleyicilerine Aralık 2020'de sunduğu belirtilen açıklamada, ancak sekiz düzenleyicinin karara itiraz ettiği ifade edildi.

ChatGPT'ye rakip geliyor! Elon Musk ''Grok''isimli yapay zekayı hayata geçiriyor! Haberi Görüntüle

YENİDEN DEĞERLENDİRME SONUCU 225 MİLYON AVRO

Avrupa Veri Koruma Kurulunun temmuzda veri ihlal cezalarının artırılması konusunda bağlayıcı bir karar aldığı hatırlatılan açıklamada, "Bu kararla DPC’den bir dizi faktör temelinde WhatsApp için önerilen cezayı yeniden değerlendirmesi ve artırması istendi.” denildi.

Açıklamada, “Bu yeniden değerlendirmenin ardından DPC, WhatsApp'a 225 milyon avro para cezası verdi.” ifadesine yer verildi. DPC ayrıca WhatsApp'tan bir dizi belirli düzenleyici eylemde bulunarak faaliyetlerini AB veri kurallarıyla uygun hale getirmesini de istedi.

Facebook’un Avrupa Bölgesi merkezi İrlanda’da bulunurken, DPC, 2020 sonu itibarıyla Facebook ve bünyesinde bulunan WhatsApp ve Instagram hakkında 14 soruşturma başlattı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading