Yandex Metrica

Uzay yolculuğu hizmeti veren Virgin Galactic, uçuşa Türk şirkete ait yazılımla hazırlanıyor

Uzay yolculuğu hizmeti veren Virgin Galactic, uçuşa Türk şirkete ait yazılımla hazırlanıyor

Uzay yolculuğu hizmeti veren Virgin Galactic, uçuşa geçmeden önceki pilot ve yolcu eğitimlerinde HAVELSAN'a ait Türk şirketi Quantum3D'nin geliştirdiği yazılımı kullanıyor.

Teknoloji

23.01.2024, 17:58

Uzay yolculuğu alanında hizmet veren Virgin Galactic, HAVELSAN'a ait Türk şirketi Quantum3D'nin geliştirdiği yazılımı kullanıyor.

HAVELSAN'ın, Türk şirketi (ABD merkezli) Quantum3D'nin görüntü üreteci olan IDX80, Virgin Galactic tarafından hem pilotların eğitiminde hem de yolcuların uçuşa hazırlığında kullanılıyor. AA'nın haberine göre,  HAVELSAN, uluslararası pazarlara açılırken, ihracatta da gelirini artırmak amacıyla Silikon Vadisi'nde aktif olan Quantum3D'yi satın aldı.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

YOCULARA VE PİLOTLARA GERÇEK BİR DENEYİM SUNUYOR

Bu geliişmelerle beraber, Quantum3D, MANTIS simülasyon yazılımıyla da entegre olabilen IDX80 görüntü üreteci ürünü, bu defa ticari uzay yolculuğu konusunda hizmet veren ABD'li Virgin Galactic’in kullanımına sundu. Böylelikle, aralarında yerden yükseklik, görüş hattı kesişme noktası testlerinin de olduğu oldukça kritik fonksiyonlarla beraber özel efektler, hava, kokpite aşinalık gibi ununsurlar gerçekteki haline yakın olarak deneyimlenebiliyor.

IDX80, sabit kanatlı havacılık, topçu sistemlerine, silahlar, denizcilik, otomotiv araştırma, geliştirme, sürüş simülatörleri, kara araçları ve sanal gerçeklik gibi çok sayıda farklı simülasyon uygulamasını hayata geçiriyor.

Yetenekleri bunlarla sınırlı değil. Aracın hareket edişine göre dış dünya görüntüsü, gündüz ve gece hatta farklı mevsimsel etkileri, hava olayları, efekt görüntüleri gibi kullanıcıların  eğitimine etki edecek gerçek zamanlı videolar ortaya çıkartılabiliyor.

Ürünün sunduğu yüksek çözünürlük ve geniş görüş açısı gibi özellikleri, oluşturulan görüntülerle gerçeğe çok yakın bir deneyimi mümkün kılarken, hem pilotlar hem de yolcular gerçek bir teste ve yolculuğa hazırlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading