Yandex Metrica
SON DAKİKA
Uzay yolcuları istasyonda mahsur kaldı! Son kapsül 24 Nisan'da ISS'den ayrılacak! Gıda stoku yeterli mi?

Uzay yolcuları istasyonda mahsur kaldı! Son kapsül 24 Nisan'da ISS'den ayrılacak! Gıda stoku yeterli mi?

Axiom Space tarafından ISS'e gönderilen ilk sivil uzay turistleri, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda mahsur kaldı. Peki, ISS'de gıda stoku yeterli mi? Astronotlar ne zaman dönecek?

Teknoloji

09.02.2024, 17:16

Axiom Space isimli özel uzay şirketi, uzayı ticarileştirmek amacıyla 8 Nisan’da bir ilk olan göreve imza atmıştı. NASA ortaklığıyla gerçekleştirilen ve SpaceX’in Crew Dragon aracıyla yapılan görevle birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS), tarihinde ilk kez sivil astronotlara ev sahipliği yapmaya başladı. Fakat ISS’e çıkan sivil astronotlar, planlanandan daha uzun süre uzayda kalmak zorunda olacak.

Uzaktan çalışma sistemi tarih oluyor! Dell'den çalışma hayatında kriz çıkartacak... Haberi Görüntüle

DÖNÜŞ 24 NİSAN'DA

NASA, yeni paylaştığı açıklamasında SpaceX’in Crew Dragon aracını Dünya’ya indirdiği Florida açıklarındaki kötü hava koşullarının astronotların geri dönüş tarihini ertelediğini açıkladı. Üstelik bu erteleme yalnızca bir günlük bir erteleme değildi. 20 Nisan’da dönüşü planlanan sivil astronotlar, yeni ertelemeyle birlikte 24 Nisan’da dönüş yapabilecekler.

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

GIDA STOĞU YETERLİ Mİ?

NASA tarafından yapılan açıklamanın devamında ISS’teki stoklar hakkında da bilgi verildi. NASA, istasyonda orada bulunan 11 kişiye de yetecek kadar gıda olduğunu açıkladı. Öte yandan ilk kez istasyona giden ve muhtemelen zor şartlarla karşılaşan sivil astronotların nasıl bir ruh hali içinde olduklarına değinilmedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading