Yandex Metrica

Ünlü yazar kıyametin kopacağı tarihi açıkladı: Kehf Sûresi'nin ebcedi o yılı işaret ediyor

Ünlü yazar kıyametin kopacağı tarihi açıkladı: Kehf Sûresi'nin ebcedi o yılı işaret ediyor

Kur'an-ı Kerim'deki ayetleri modern bilimsel veriler ışığında yorumlayan araştırmacı yazar Serhat Ahmet Tan, Yecüc Mecüc'ün Dünya'yı istilası ve kıyametin kopacağı tarihe ilişkin şok tahminlerde bulundu. Ünlü yazar, kıyamet sırrının ebcedle gizlenmiş şekilde Kehf Sûresi'nde yer aldığını savunarak tarih verdi.

Teknoloji

08.04.2024, 09:44

Kur'an-ı Kerim'deki ayetleri yorumlama tarzıyla dikkatleri üzerine çeken ünlü yazar Serhat Ahmet Tan, kıyametin ne zaman kopacağına ilişkin tahminini açıkladı. Tefsirlerden yola çıkarak yaptığı değerlendirmede Tan, Yecüc Mecüc'ün kıyamet öncesi serbest kalacağını hatırlattı; dünyanın ise Yecüc Mecüc istilasından bir süre sonra kara deliklere gömülerek yok olacağını kaydetti. 

Kıyametin kopacağı tarihe Kehf Sûresi'nde işaret edildiğini söyleyen Serhat Ahmet Tan, ayet tefsiriyle desteklediği yorumunda şu bilgileri verdi:

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

"19'CULARDAN FARKLI BİR TARİH BULDUM"

Sûra üfürülmesi aslında kara deliğin yutma anı demektir. Yecüc Mecüc'ün serbest kalacağı seddin açılması olayı bundan biraz önce. Kehf Sûresi'nde 'hak vaat' ve 'saatin zamanı' olarak tarif edilen bir şey var. 'Saatin zamanı' kıyametin tarihi demektir. '19'cular bir şeyler çıkartmışlardı aslında, bu tartışma 40 senelik meseledir. Kıyamet tarihine ilişkin benim bulgularım 19'culara yakın. 

19 mucizesi savunucuları hicrî 1719 veya 1711 yılı olabilir diyorlar. Bu tarih nereye denk geliyor? Şu an hicrî 1443 yılındayız. Yaklaşık 300 yıl eklersek miladî takvimde hemen hemen 2300'ler çıkıyor. Ben kıyametin kopacağı tarih olarak 1734 tarihini buldum. Kehf Sûresi'ndeki ebced değerlerinden... (Hicrî 1734 yılı miladî takvimde 2303 yılına denk geliyor.)

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

KIYAMETTEN HEMEN ÖNCE YECÜC MECÜC GELECEK

Kehf Sûresi'nde öyle bir şey söylüyor ki, Rabb'in vaadinin hak olduğu anlaşılsın diye... 

Kehf Sûresi, 21. Ayet: Böylece (insanları) onlardan haberdar ettik ki, Allah'ın vaadinin hak olduğunu, kıyametin şüphe götürmez olduğunu bilsinler. Hani onlar aralarında Ashâb-ı Kehf'in durumunu tartışıyorlardı. Dediler ki, "Üzerlerine bir bina yapın. Rableri onları daha iyi bilir." Onların durumuna vâkıf olanlar ise "Bizler kesinlikle onların yanıbaşlarına bir mescit yapacağız" dediler."

Orada bir tarif veriyor. Yani bu 'hak vaat', kıyamete yakın bir dönemi anlatıyor ve burada Yecüc Mecüc seddi açılacak. Zülkarneyn Aleyhisselam tarafından hapsedilmiş bu yaratıklar, kendilerini hapseden doğal şartların değişmesi sonucu Dünya'ya akın edecek. Kehf Sûresi'nden birkaç sûre sonra gelen Enbiya Sûresi'nde de kıyamet öncesi Yecüc Mecüc'ün serbest kalışı anlatılıyor. 

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

AYETTEKİ 'DEVE HÖRGÜCÜ' UÇAN DAİRE Mİ?

Enbiya Sûresi 96. Ayet'te "Nihayet Yecüc ve Mecüc (sedleri) açıldığı ve onlar her tepeden akın ettiği zaman" diyor.

Ayette geçen 'hadeb' kelimesine dikkat etmek lazım. Şimdiye kadar bu ifade 'tepe' olarak çevrilmiş. Hadeb aslında 'devenin hörgücünün şekli'dir. Devenin sırtını çizip üzerine hörgücünü çizersek karşımıza bir uçan daire (UFO) çıkar. Ayette Yecüc Mecüc'ün uçan dairelerle Dünya'ya gelecekleri bildiriliyor olabilir. 

Bu şekle uçan daire demeyip başka bir modern yoruma da atıfta bulunabiliriz. Yani bir çeşit manyetik alan, bir tür portal kapısı... Bir kapı... Her yerde açılabiliyor ve her yerden geliyorlar. Bunlar Dünya'yı istilaya geliyorlar. 'Uzaylı' dediğimiz bütün anlatımlarda olumsuz durumları anlamamız şarttır, muhakkak istilaya gelecekler. Ne zaman olacak? Hak vaat yaklaştığı zaman... Yani kıyamete en yakın dönemde olacak. 

2100 sonrası dönemde Hz. İsa ve Mehdi dönemi var, kısa sürüyor. Bu dönemin sonuna doğru gerçekleşecek demektir bu istila. Zodyak takviminde balık çağı içinde, kova çağına geçiş olmadan geriye dönüş olduğu zaman tekrar balık çağının içindeki bir zamanda olacak. Kutupların takla atması mevzusu çok önemli. Bazı yorumcular CERN'de yapılan deneylerin dünyanın manyetik alanında bozulmalara yol açacağını ifade ediyor. Dünyanın manyetik alanının kayması, Yecüc Mecüc'ün ortaya çıkışıyla sonuçlanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading