Yandex Metrica

Ülkeyi ayağa kaldıran meteor görüntüsü için Türkiye Uzay Ajansı'ndan son dakika açıklaması yapıldı

Ülkeyi ayağa kaldıran meteor görüntüsü için Türkiye Uzay Ajansı'ndan son dakika açıklaması yapıldı

Türkiye Uzay Ajansı, dün gece Türkiye'nin birçok noktasından görülen yeşil ışık saçan bir meteorun görüntülerini paylaştı.

Teknoloji

23.01.2024, 18:44

Dün gece Türkiye'nin çeşitli noktalarında yeşil ışık saçan bir meteor görüntülendi. İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ gibi birçok ilden görünen meteorla ilgili Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama yapıldı. 

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

TUA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye Uzay Ajansı tarafından yapılan açıklamada, "Dün gece Türkiye'nin çeşitli noktalarında gökyüzünde yeşil ışık saçan bir meteor görüntülenmiştir. Bu gök cisimleri kimyasal yapıları sebebiyle atmosferde pek çok farklı renkte gözlemlenebilir. Meteorlar, Dünya atmosferine girdiklerinde çok sayıda hava molekülü ile çarpışırlar. Bu çarpışmalar parçacığın dış katmanlarını püskürterek sodyum, demir ve magnezyum atomlarından oluşan bir buhar oluşturur." ifadelerine yer verildi. 

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

RENGİNİN YEŞİL OLMA SEBEBİ

Diğer yandan meteorun neden yeşil olduğuna dair açıklamada ise, "Meteor rengi, metal atom emisyonlarının mı yoksa hava plazma emisyonlarının mı baskın olduğuna bağlıdır. Birçok meteorun rengine, onlardaki metal atomlarından yayılan ışık (mavi, yeşil ve sarı) ile havadaki atımlar ve moleküller tarafından yayılan ışık (kırmızı) neden olur. Metal atomları, sodyum lambalarındaki gibi ışık yayar: Sodyum (Na) atomları turuncu-sarı bir ışık verir. Demir (Fe) atomları sarı bir ışık, magnezyum (Mg) yeşil baskın ışık yayar. İyonize kalsiyum (Ca+) atımları, atmosferik nitrojen (N2) ve oksijen atomları (O) ve molekülleri kırmızı bir ışık verirken mor bir renk tonunda görülebilirler." ifadeleri kullanıldı. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading