Yandex Metrica

Ukraynalı kritik şirket Türkiye'de ofis açtı

Ukraynalı kritik şirket Türkiye'de ofis açtı

Türkiye'nin İHA ve SİHA'larının taşıdığı stratejik önem her geçen gün daha belirgin bir şeklide ortaya çıkıyor. Dünyanın gündeminden düşmeyen hava araçları için motor üretimi yapan Ukraynalı Motor Sich şirketi Türkiye'de ilk temsilciliğini Ankara'da açtı.

Teknoloji

06.04.2024, 01:34

Son yıllarda dünyanın farklı bölgelerinde onlarca ülkede büyük talep gören Türk İHA ve SİHA'ları Ukrayna'nın savunmasında destan yazıyor. Bu kapsamda Ukrayna ve Türkiye yakın ilişkilerinde yeni dönem başladı.

Ukraynalılar tarafından şarkılar bestelenen, TV programları yapılan Bayraktar'lar için en önemli işbirliği Ukraynalı sanayi devi Motor Sich ile yapılıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde Ukrayna için Bayraktar TB2 satın alınabilmesi amacıyla yardım kampanyaları başlatılan kritik hava araçları gücünü Ukrayna'da üretilen motordan alıyor.

Ukrayna'nın en önemli sanayi merkezlerinden biri olan Zaporojiya Oblastı'nda üretim yapan Motor Sich, Türkiye'de temsilcilik açtı.

Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi uyarısı yapıldı! Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE İLK OFİSİNİ AÇTI

Ankara'da açılışı yapılan ilk temsililik, iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleşmesi adına büyük önem taşıyor.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasily Bodnar, bu gelişmeyle iki ülkenin ilişkilerini ve iş birliğini güçlendirmesinin beklendiğini dile getirdi.

Bodnar; Türkiye pazarının hem Motor Sich hem de Ukrayna savunma sanayisindeki diğer işletmeler için cazip olduğunu kaydetti.

1907 yılında kurulan Motor Sich, dünyanın en büyük uçak motoru üreticilerinden biri. Şirket, helikopter motorları ile endüstriyel deniz gaz türbinleri ve tesisatları üretiyor.

Rus ordusu tarafından yok edilen dünyanın en büyük uçağı Antonov An225 kargo uçaklarının motoru da Motor Sich şirketince üretilmişti.

2022 yılının Ekim ayında şirketin CEO'su Vyacheslav Boguslaev Rusya için çalıştığı iddiasıyla Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından gözaltına alınmış, kasım ayı başında da şirket Kiev Yönetimi tarafından Ukrayna Savunma Bakanlığı'na devredilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading