Yandex Metrica

Ucuz NFT nasıl alınır? Hangi NFT'lere yatırım yapılır?

Ucuz NFT nasıl alınır? Hangi NFT'lere yatırım yapılır?

NFT ticareti hız kazanmaya devam ediyor. Kullanıcılar NFT ticaretine dair bilinmeyenleri ve değerli NFT nasıl anlaşılır gibi sorulara cevap arıyor.

Teknoloji

28.01.2024, 02:48

Daha önce NFT nedir, nerede satılır ve nasıl alınır? sorusunun cevabını kapsamlı bir şekilde vermiştik. NFT son zamanlarda kripto para birimleri ile ilgilenenlerin ilgisini çekmeyi başardı. Aynı zamanda günümüzün NFT sektörü 2017-2018 yıllarının ICO sektörüyle benzerlik taşıyor. Yani bir anda çok proje piyasaya sürüldü  ve hype yükseldi. Doğru NFT seçimi yapmak önemli hale geldi. Peki, NFT tercihi yaparken hangi kriterlere göz önünde bulundurmak gerekiyor?

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

DOĞRU NFT NASIL ANLAŞILIR?

NFT projelerinde en dikkat etmeniz gereken öğenin topluluk olduğunu söyleyebilirz. Güçlü olan NFT projelerinin toplulukları hem çok sağlam oluyor hem de arka planlarında ciddi proje barındırıyorlar.

Bu yüzden NFT seçimi yaparken projenin topluluğunun kontrol edilmesi en önemli faktörlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Burada şöyle bir soru ortaya çıkıyor; 'Topluluğun Discord kanalı var mı, Twitter’ı aktif olarak kullanılıyor mu, Telegram kanalı doğru yönetiliyor mu?' sorularını araştırmadan NFT almayın.

Discord’da fazla üyesi olan ve Twitter’da takipçi sayısı yüksek olan projelerin takip edilmesi büyük önem arz ediyor. Fakat özellikle Twitter sayfalarının kontrolü yapılırken takipçilerin bot olup olmadığını da mutlaka kontrol edin.

Bunun yanında projenin sergilendiği NFT pazaryerinde onaylı bir hesap olması da dikkat etmeniz gereken unsurlar arasında yer alıyor. Onaylı hesap demek o projenin pazaryeri hesabının platform tarafından güvenilir olarak işaretlenmiş olması anlamı taşıyor ki bu da uzun vadede en önem verilen şeylerin başında yer alıyor.

Fakat şu da var özellikle yeni projelerin hesapları onaylı hesap olmayabilir. Bu durumda da işlem hacimlerine ve NFT’lerin alınıp satılma sıklıklarını kontrol edebilirsiniz.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

NFT NADİRLİĞİ

NFT'te en önemli öğelerden biri bilindiği üzere nadirlik token’larıdır. Bu nedenle bir NFT’nin nadirliği de hem güncel değeri hem de gelecekteki değeri üzerinde oldukça önem arz ediyor. Bir koleksiyon parçasının nadirliğini >Rarity Tools isimli websitesi üzerinden kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Bunların yanında projenin road map’inin yani yol haritasının incelenmesi çok önemli. NFT projesi bugüne dek ne yapmış, nasıl önemli adımlar atılmış yahut gelecek için yaptığı planlar arasında önemli adımlar var mı? Bunların tamamı eğer varsa road map’te gösteriliyor. Böylece projenin geleceği ile ilgili bilgi sahibi olmuş olursunuz.

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

UCUZ NFT NASIL BULUNUR?

Evet şu sıralar NFT’lerin fiyatları epey yüksek seviyelerde seyrediyor. Fakat yukarıda anlattığımız noktalar ile özellikle yeni çıkan NFT projelerine odaklanarak düşük fiyatlara da ilk çıktığı anlarda NFT alabilirsiniz sahibi olabilirsiniz.

Aynı zamanda NFT projelerinin çok büyük bir kısmı zaman zaman airdrop’lar yapılıyor. Bunları takip ederek fayda sağlayabilir ve NFT alımları için sermayenizi bu şekilde oluiturmanızı mümkün kılabilirsiniz.

NFT sektörünün henüz daha çok yeni bir sektör olduğunu ve hype’ın yüksek seviyelerde olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bu nedenle uzun araştırmalar yapmak her zamankinden önemli hale geliyor. Araştırmanızı yapın, bilgilerinizi elde edin ve risk alabileceğiniz miktarlarda yatırım yapmaya dikkat edin.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading