Yandex Metrica

Twitter Türkiye'nin Pentagon'a dönüşü: Seçim öncesi harekete geçtiler

Twitter Türkiye'nin Pentagon'a dönüşü: Seçim öncesi harekete geçtiler

Amerikan teknoloji şirketleri 14 Mayıs seçimleri öncesi zihin yönlendirme faaliyetine hız verdi. Youtube, Facebook, Instagram gibi uygulamalarda insanların önüne gelen içeriklerin neredeyse tamamı muhalif mesajlardan oluşuyor. Pentagon, FBI ve CIA talimatıyla geçmişte FETÖ-PKK hesaplarını öne çıkaran Twitter ise Elon Musk'a rağmen eski alışkanlığına geri döndü.

Teknoloji

23.01.2024, 20:34

Amerikan teknoloji devleri ellerindeki imkanlarla yine Türkiye'nin kaderine yön vermeye çalışıyor. Dünyada sosyal medyayı en yoğun ve aktif kullanan milletler arasında bulunan Türk halkı zihin yönlendirme faaliyetiyle karşı karşıya. 

Google tarafından yönetilen Youtube platformunda vatandaşların önüne sık sık Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin hazırladığı klipler düşüyor. 

'Reklam', 'Öne Çıkan', 'İlginizi Çekebilir', 'Keşfet' gibi ifadeler altında sunulan içeriklerde Türkiye sürekli kötüleniyor; iktidar değişimi halinde her şeyin daha güzel olacağı mesajı yoğun biçimde veriliyor. 

Aynı durum Facebook, Instagram ve WhatsApp adlı platformlarla devasa bilgi-istihbarat arşivine sahip durumdaki META'da da geçerli. Facebook ve Instagram kullanıcıları ana sayfa akışlarında yoğun biçimde muhalefet propagandasına maruz kalıyor. 

Bu uygulamaların Amerikan istihbarat kurumlarının emrinde hareket ettiği gerçeği, eski NSA ve CIA ajanı Edward Snowden'in itiraflarıyla ifşa olmuştu. Sosyal medya kullanıcılarına negatif propaganda içeriklerini yoğun biçimde sunarak seçmen tercihlerinin etkilenmesi hedefi açık biçimde kendini gösteriyor. 

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

TWITTER TÜRKİYE'DEN PİS KOKULAR GELİYOR

14 Mayıs 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'ndan 'kurtulmak' istediği bilinen Amerikan yönetimi, kontrolü altında tuttuğu şirketler vasıtasıyla sosyal medyada hükümet muhalifi kullanıcıların öne çıkmasını sağlıyor. Bu esnada AK Parti ve MHP destekçilerinin sesi organize biçimde kısılıyor. 

Elon Musk

Gizli sansür iddiaları son günlerde özellikle Twitter'a ilişkin gündemde. Türkiye'de gündem belirlemede en etkili sosyal medya aracı olan Twitter, ünlü işadamı Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından bir dizi ifşaatla manşetleri süslemişti. 

Elon Musk öncesi dönemde ağırlıklı olarak Demokrat Parti güdümündeki Twitter yönetimi görülmesi istenmeyen mesajları sistematik biçimde engellemiş, fenomen hale gelmiş binlerce hesaba gizli sansür uygulamıştı. 

Dönemin sansürcü grubu, Twitter'da 'Trendler Kara Listeleri', 'Kara Listede Ara', 'Yükseltmeyin', 'Gölge Banlama' gibi kategoriler oluşturarak insanları bu gizli filtre sisteminin içine sokup onları sosyal medyada 'görünmez' hale getirmişti. 

Türkiye'de FETÖ ve PKK/YPG içeriklerini sistematik biçimde öne çıkaran eski Twitter ekibi FBI, CIA ve Pentagon yetkilileriyle düzenli toplantılar yapıyor, bu kurumlardan gelen istekler üzerine hareket ediyordu. 

Twitter'da uygulanan sansür içerikli kirli işler Elon Musk tarafından tüm dünyaya duyuruldu. Ancak tüm bunlara rağmen Musk sahipliğindeki Twitter'da eski sansür alışkanlınlığına geri dönüldüğü endişeleri arttı. Milyonlarca Türk vatandaşının kullandığı platformda 'Size Özel' kategorisi altında sunulan içeriklerin büyük kısmının hükümet muhaliflerine ait olması dikkat çekiyor. 

Son dönemde sosyal medyada yaşananlar, "Twitter yeniden FBI, CIA ve Pentagon talimatlarına mı dönüş yaptı?" sorusuna yol açtı. Konu 'Türkiye' olunca Elon Musk'a bağlı Twitter ekibinin eski alışkanlıklarına dönerek yeniden manipülasyona başladığı gözden kaçmıyor. Zira Twitter'da PKK ve FETÖ hesapları sürekli ön plana çıkarılırken hükümet destekçilerinin mesajları filtreleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading