Yandex Metrica

Twitter'da sol cephe çöküyor: Elon Musk sansürcü ekibi tasfiye etti

Twitter'da sol cephe çöküyor: Elon Musk sansürcü ekibi tasfiye etti

Milyarder işadamı Elon Musk, Twitter'ı belli ideolojilerin tahakküm aygıtına çevirmiş ekibi tasfiye etti. Donald Trump'ın hesabını askıya alıp pedofil Hunter Biden hakkındaki gerçekleri sansürleyen Hindistan göçmeni Gadde bunların başında geliyor.

Teknoloji

23.04.2024, 23:13

Kurulduğu yıllarda özgür tartışma ortamının yegane adreslerinden olan fakat yıllar içerisinde Amerikan Demokrat Parti destekçisi göçmenlerin ve sosyalist anlayışın tahakküm aygıtı haline dönüşen Twitter, Elon Musk'ın sahipliğinde yeni bir döneme girdi. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını milyarların gözü önünde yasaklayan, fikirlerini beğenmediği yüzbinlerce takipçili hesapları kapatmaktan çekinmeyen, Türkiye'ye yönelik FETÖ destekli sosyal medya manipülasyonuna destek veren ekip kendini bir anda kapı önünde buldu. 

(soldan sağa) Ned Segal, Parag Agrawal, Vijaya Gadde

Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk, şirketi 44 milyar dolar karşılığında satın almasının ardından Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü (CFO) Ned Segal, üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde ile genel danışman Sean Edgett'i kovdu. 

Demokrat Parti'nin sıkı destekçisi bu ekibin kovulmasının ardından, şimdiye dek kapatılmış ya da sansürlenmiş yüzbinlerce hesabın yeniden açılacağı belirtildi. Bu hesapların arasında Donald Trump'a ait olan >@realdonaldtrump da var. 

Hint asıllı sosyalistlerin yön verdiği ekip, LGBT'ye yönelik tepkileri sansürlüyor, çocukların cinsiyet değişimini savunuyor, İsrail karşıtı paylaşımların özgürce yayılmasının önüne geçiyor, hatta Amerikan Cumhuriyetçilerinin çeşitli mesajlarını bile sıklıkla yasaklıyordu. 

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

PEDOFİL HUNTER BIDEN'IN HİZMETKARI

Elon Musk tarafından şirketten kovulan Hindistan göçmeni avukat Vijaya Gadde, Trump'ın hesabını askıya alan isim olarak biliniyor. Aynı Gadde, geçtiğimiz aylarda Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'a ait dizüstü bilgisayardan elde edilen verilerin yayılmasını önlemek için gece gündüz gayret etmişti. 

Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın sızan fotoğraflarından biri... Twitter bunun yayılmasını önlemeye çalışmıştı.

Sızdırılan fotoğraflarda 'demokrat' Joe Biden küçük bir kızla duş alırken, oğlu Hunter Biden ise reşit olmayan kız çocuklarını taciz ederken ve uyuşturucu kullanırken görülüyordu. Yıllardır önemli tartışma ve skandallar esnasında açıkça 'taraf tutan' Twitter yönetimi nihayet diskalifiye edildi.

Twitter'daki 'demokrat' ekibin sansürleme uğraşı verdiği görüntüler arasında Joe Biden'ı küçük bir kız çocuğuyla duş alırken gösteren görseller de bulunuyor.

Şirketin Elon Musk tarafından satın alınmasını Trump, "Twitter nihayet mantıklı ellerde" şeklinde yorumlarken, milyarder işadamı Musk ise "Twitter'da komedi artık yasal. Kuş artık özgür" şeklinde >mesajlarıyla büyük ilgi topladı. 

Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi uyarısı yapıldı! Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi... Haberi Görüntüle

SANSÜRE BÜYÜK ÖDÜL: YILDA 17 MİLYON DOLAR! 

Vijaya Gadde ve Hindistan'ın Müslüman düşmanı başbakanı Narendra Modi

Elon Musk'ın kovduğu Demokrat Parti militanları Silikon Vadisi'nin en çok kazanan meslek grubunda yer aldıkları için hayatlarının geri kalanını rahat biçimde sürdürecek.

Farklı seslere tahammülü olmayan ekibi yönetenlerden Hintli Vijaya Gadde, 2021'de 17 milyon dolar gelir elde etti. Gadde ayda 600 bin dolar maaşın üstüne, 450 bin dolar 'bonus', 400 bin dolar ise hisse senedi gelirleri ve bir çeşit 'huzur hakkı' alıyordu. 2011 yılından beri Twitter'ın hukuk ekibini yöneten Gadde, Hunter Biden skandalını yayınlayan New York Post'un Twitter hesabını da askıya alan isim olarak biliniyor. 

Elon Musk, satın alma işlemlerinin tamamlanmasının ardından Twitter'ın San Francisco'daki genel merkezine elinde lavaboyla girmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading