Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye'nin ilk yerli otomobili TEKNOFEST'te görücüye çıktı

Türkiye'nin ilk yerli otomobili TEKNOFEST'te görücüye çıktı

Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobili TOGG, lansmanın ardından bir kez daha TEKNOFEST'te görücüye çıktı.

Teknoloji

23.01.2024, 18:00

TRHABER / ÖZEL - >AHMET KAPLAN

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen TEKNOFEST'te Akıncı ve Aksungur insansız hava araçları, Gökbey ve Atak helikopteri, Bayraktar TB2 ve Hürkuş gibi yerli ve milli imkanlarla üretilen savunma sanayi araçları ve Türkiye'nin ilk elektrikli yerli otomobili TOGG boy gösteriyor.

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

TOGG STANDI VATANDAŞLARIN AKININA UĞRADI

Türkiye'nin ayakları yere basmayan festivali TEKNOFEST, dördüncü yılında birçok ilke sahne oluyor. Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu Holding ve TOBB ortaklığında 28 Haziran 2018'de kurulan TOGG, lansmanın ardından ilk defa görücüye çıktı.

Türkiye'nin Otomobili'ne vatandaşların ilgisi büyüktü. TOGG'un petrol mavisi SUV modelinin sergilendiği standa gelen 7'den 70'e her yaştan insan yerli otomobil ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

Ay yolcusu kalmasın! Amerika Ay'a ilk insan ve mal taşıyacağı... Haberi Görüntüle

TOGG'UN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

İlk etapta SUV ve sedan olarak, 200 ve 400 beygir gücünde üretilecek olan otomobil, diğer elektrikli araçlara göre çok daha hızlı şarj edilebilir bir özellikte olacak. Yapılan hassas ölçümlere göre 30 dakikanın altında bir sürede, yüzde 80 doluluğa ulaşabilecek. Akıllı teknolojisiyle de kullanıcıların hayatına birebir dokunacak. Kullanıcılar 30 dakikalık sarj ile 500 kilometre yol gidebilecek.

ChatGPT'ye rakip geliyor! Elon Musk ''Grok''isimli yapay zekayı hayata geçiriyor! Haberi Görüntüle

200 BEYGİR

Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olan otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2023 hedefleri içinde stratejik öneme sahip projelerden biri olarak gösterilen TOGG, Türkiye'nin hedeflediği yüksek teknolojik dönüşümün öncüsü olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading