Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye Metaverse'te öncü olacak! Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı hedefi açıkladı

Türkiye Metaverse'te öncü olacak! Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı hedefi açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, teknoloji devi Meta tarafından düzenlenen Metaverse Etkinliği'nde bir konuşma yaptı. Sayan, konuşmasında bu teknolojinin 12 trilyon dolarlık bir pazara hakim olacağını kaydederek katılımcılara Türkiye'nin Metaverse teknolojisindeki hamlelerini aktardı.

Teknoloji

23.01.2024, 19:53

Dünya devi Meta tarafından düzenlenen Metaverse Etkinliği'ne Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan konuk olarak katıldı ve burada teknolojik gelişmelere ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

Gelecekte sanal evrende her şeyin yapılabilmesinin heyecan verici olduğunu ifade eden Fatih Sayan, "Metaverse" ve bu eksende gelişen teknolojinin geleceğin dünyasını şekillendirmeye şimdiden başladığını sözlerine ekledi.

Uzaktan çalışma sistemi tarih oluyor! Dell'den çalışma hayatında kriz çıkartacak... Haberi Görüntüle

ÇALIŞMA HAYATINDAN SOSYALLEŞMEYE KADAR HER FAALİYET SANAL EVRENE TAŞINMAYA BAŞLADI

"Günümüzde de şirketler, yöneticiler ilk Metaverse deneyimlerini yaşıyor. Sosyalleşmeden ticarete, spordan sanal öğrenmeye kadar her türlü günlük faaliyetini bu çoklu evrene taşımaya başladı." diyen Sayan, bu alanda yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaşarak 2026'ya kadar insanların yüzde 25'inin iş, alışveriş, eğitim, sosyal medya ve eğlence gibi nedenlerle Metaverse'te günde en az 1 saat geçireceğini kaydetti.

Elon Musk bu kez başardı! Starship roketi ilk kez uzay... Haberi Görüntüle

METAVERSE 12 TRİLYON DOLARLIK PAZARA HÜKMEDECEK BİR ALAN

Sayan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Dijital ekonominin, küresel ekonominin yüzde 20 ila 25'ine denk geldiği, dijital deneyimlerin Metaverse evrenine kaymasıyla birlikte farklı senaryolar çerçevesinde 2 ila 12 trilyon dolar arasında bir pazara hükmedecek bir alan. Ve ülkemizin payını artırma noktasında da görev bugün, bu salonda oturan sizlere düşüyor.

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN METAVERSE HAMLESİ

Hayal ettiğimiz Metaverse henüz bilim kurgu romanı gibi görünse de gelişen teknolojiyle birlikte siber dünyadaki bu toptan değişim çok yakında. Ve gerçek dünyaya benzemesi Metaverse'in ancak sanal gerçeklik ve bizim haberleşme teknolojilerini en hızlı, en güvenilir şekilde sunmamız ve ülke olarak altyapımızı da buna en hazır halde sunmamızla geçerli olacak. 

Bildiğiniz gibi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak şu anda operatörlerimizle yaptığımız işbirliği sayesinde Türkiye'deki mahallelerin yüzde 93'üne fiberi getirdik. Önümüzdeki yıl yüzde 100 hedefimiz var. "

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading