Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye'den flaş hamle!  Yerli uçak ve helikopter gemimiz TCG Anadolu test amaçlı denize açıldı

Türkiye'den flaş hamle! Yerli uçak ve helikopter gemimiz TCG Anadolu test amaçlı denize açıldı

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş dünyayı endişeye sevk ederken, Türkiye'den bomba bir adım geldi. Test için denize açılan TCG Anadolu çok yakında envantere girecek.

Teknoloji

23.01.2024, 18:53

Son yıllarda özellikle savunma sanayii teknolojisinde büyük bir atılım sağlayan Türkiye, TCG Anadolu'nun deniz testlerine başladı.

Tıp dünyası şokta! Elon Musk'ın beyin çipleri işe yaradı! Neuralink... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN DENİZDEKİ HAREKAT KABİLİYETİ ARTACAK

Defence Turk'un haberine göre, Sedef Tersanesi Savunma Sanayii Projeleri Müdürü M. Selim Buldanoğlu, Türkiye’nin amfibi harekat kabiliyetlerini arttırmak için başlatılan Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi projesinde inşası biten TCG Anadolu’nun deniz testlerine başladığını açıkladı. Envantere girmesiyle “Türk Donanması’nın Amiral Gemisi” unvanını TCG Kemalreis fırkateyninden devralacak. Sedef Tersanesi tarafından inşa edilen gemi, tasarım olarak İspanyol Juan Carlos sınıfını baz alıyor. Geminin inşası konusunda Sedef Tersanesi İspanyol Navantia tersanesiyle ortak çalışıyor.

ChatGPT'ye rakip geliyor! Elon Musk ''Grok''isimli yapay zekayı hayata geçiriyor! Haberi Görüntüle

2022 SONUNDA ENVANTERE GİRECEK

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, 17 Aralık 2021 günü konuk olduğu CNN Türk’te düzenlenen Akıl Çemberi programında TCG Anadolu’nun Deniz kuvvetlerine teslim edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada TCG Anadolu’nun inşa faaliyetleri kapsamında ince işlerin kaldığını ve 2022 yılı sonuna kadar geminin teslim edileceğini açıklamıştı. İsmail Demir, hedeflenen takvimin, 2019 yılında gemide meydana gelen yangın, pandemi sürecindeki mevcut çalışma şartları ve benzeri sebeplerden etkilendiğini eklemişti.

ChatGPT'ye rakip geliyor! Elon Musk ''Grok''isimli yapay zekayı hayata geçiriyor! Haberi Görüntüle

TCG ANADOLU: ÇOK MAKSATLI AMFİBİ HÜCUM GEMİSİ

Bittiği zaman Türk Donanması’nın tonaj ve boyut olarak en büyük gemisi olacak olan TCG Anadolu'da bir çok yerli sistemin kullanılması bekleniyor. Hava gücü olarak ATAK-2 projesinin deniz platformları için bir versiyonu üzerinde çalışılıyor ancak proje tamamlanana kadar Kara Kuvvetleri’nden, Deniz Kuvvetleri’ne transfer edilen 10 adet AH-1W taarruz helikopterlerinin gemide konuşlandırılması bekleniyor.

LHD Anadolu için inşa edilen mekanize çıkarma gemisinin en son aktarılan bilgilere göre denize indirildiği öğrenilmişti. FNSS ZAHA için de test süreci devam etmekte. Gemi mevcudiyetinde kullanılması beklenen insansız hava ve deniz platformlarında ise henüz bir gelişme açıklanmadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading